16.10.2024.

21:09

Foto: Printskrin video

Džet set

Makedonski novinar izneo šok tvrdnje o Tošetovoj smrti: "U sve je upetljana mafija, stezali su obruč oko njega"

Pre tačno 17 godina Toše Proeski je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Hrvatskoj. Imao je samo 26 godina kada je ceo Balkan ostavio u suzama i neizbrisiv trag u muzičkoj industriji.

A kako tvrdi sada jedan novinar, to je samo tako plasirano javnosti.

Zoran Božinovski, najpoznatiji makedonski novinar-istraživač, je nakon 16 godina javno izneo dokaze i tvrdnje u vezi Tošetove smrti. 

On je za medije otkrio je mrežu mafije koja je vremenom stezala obruč oko legendarnog pevača, a na čelu, kako je rekao, sa Tošetovom menadžerkom Ljiljanom Petrović i producentom Lastom Nikolovskim.

Informer

 

Gde je kamion koji je udario u auto u kom je bio Toše Proeski? Gde je vozač koji je vozio kamion, dao jednu izjavu i nestao, nikad nije izašao iz Hrvatske? Zašto nije rađena obdukcija, samo su neka pitanja na koje, kako tvrdi makedonski novinar, niko nije dao odgovore.

Božinovski je za svaku tvrdnju priložio dokaze u vidu dokumenata koji navodno dokazuju da je Toše bio žrtva besumučnog pranja novca i "zlatna koka" lanca mafije, koja doseže čak do granica Avganistana i Kuvajta.

Informer

 

Takođe, Zoran tvrdi da osnovna procedura rekonstrukcija saobraćajne nesreće u kojoj je Toše poginuo nije urađena po zakonu, te da na mnoga pitanja vlasti Hrvastske i Makedonije nikada nisu odgovorili. Sve dokaze i tvrdnje koje je sakupio do sada zataškane su sa svih strana i godinama su ga etiketirali kao prevaranta, tvrdi ovaj novinar.