19.10.2024.

15:02

Foto: Printscreen You Tube/Kurir/Profimedia

Džet set

"Kako je Toše masakriran, a njima nije bilo ništa?" Makedonski novinar izneo niz sumnjivih stavki o uviđaju nakon nesreće u kojoj je pevač stradao

Zoran Božinovski, najpoznatiji makedonski novinar-istraživač, nakon 16 godina javno je izneo svoje sumnje u vezi Tošetove smrti. 

On je za medije rekao da je mafija navodno vremenom stezala obruč oko legendarnog pevača, na čelu sa Tošetovom menadžerkom Ljiljanom Petrović i producentom Lastom Nikolovskim.

Informer

 

Jedna od sumnji, kako tvrdi Božinovski, jeste zakonska procedura nakon saobraćajne nezgode.

- Po zakonu, telo ide u frižider dok ne dođe najbliži član porodice da telo prepozna i identifikuje, za to je potrebno oko sedam dana. Nije rađena obdukcija. Gde su fotografije sa lica mesta? Ko je radio uviđaj? Ne postoji zapisnik o saobraćajnoj nesreći... Kako se desilo da Ljiljana Petrović i Đorđe Đorđevski nisu ni ogrebani? Toše je masakriran, spakovali ga za par sati u limeni pa u drveni sanduk, a njima ništa? Đorđevski je nosio kragnu jer je udarao glavom o zid kada je saznao da je Toše poginuo, kao nosi ga na savesti - rekao je novinar za Kurir, pa dodao:

- Tošetog auto Tuareg su hitno doneli u Makedoniju i iseckali ga na komade... Ovo ne može da se reši jer mnogo ljudi treba da nastrada ili da nastradam ja. Ali će iza mene ostati sve ovo što sam godinama radio... Ja tražim rekonstrukciju - rekao je Zoran.

Podsetimo, Božinovski je optužio Ljiljanu Petrović, menadžerku legendarnog pevača, za navodno pranje novca.