Autor: Informer/K.Ć.

21.10.2024.

20:36

Foto: Shutterstock/YouTube printscreen

Džet set

Mišo Kovač pucao sebi u grudi: Četiri godine bio pod sedativima i sedeo na groblju, a onda rešio da presudi sebi

Najveći udarac za Mišu bio je gubitak sina Edija, što ga je dovelo do duboke depresije i teških psihičkih kriza. Nesposoban da se pomiri s ovom nenadoknadivom tragedijom, Mišo Kovač je pokušao da okonča svoj život, što je izazvalo šok i dodatno uzdrmalo porodicu, posebno njegovu ćerku Ivanu.

Mišina bivša žena Anita se jednom prilikom oglasila povodom smrti njihovog sina.

- Za razliku od papira koje smo mi dobili, a u kojima je stajalo da je naš sin umro od prostrela glave, takvog da bi na kraju mogao da živi, prava je verzija bila drugačija. U tim je dokumentima pisalo da je Edi umro od sepse izazvane velikom količinom bakterija u organizmu - rekla Anita.

Anita se vrlo brzo nakon porodične tragedije razvela od Miše, a on je napustio državu sa proročicom Silvijom Konte Kalvi Marković, što je njegovoj ćerki vrlo teško palo.

- Četiri godina sam bio polumrtav, ležao nakljukan sedativima ili sam bio na groblju - rekao je Mišo. 

Ivana je nakon toliko porodičnih problema krenula da konzumira heroin. Ivana Kovač, koja je takođe u muzičkim vodama, dugo je krila da se dve godine borila sa zavisnošću. 

- Izvukla sam se, ali nije bilo nimalo lako. Rekla bih da je zapravo strah od povratka u komunu bio presudan - kazala je Ivana.

Pokušao da presudi sebi

Pevač više nije mogao da se pomeri sa svojom životnom situacijom pa je 1999. godine pucao sebi u grudi, ali su lekari uspeli da ga spasu. 

Informer

 

- Pokušaj samoubistva bila je samo kulminacija nagomilane tuge i očaja zbog gubitka sina - izjavio je Mišo. 

- Smrt ne može niko da spreči. Ja sam je dosad tri puta izbegao, a najbliži sam joj bio kad sam imao infarkt. Spasili su me u zadnji čas, a kada sam otvorio oči u bolnici, iznad mene i mog kreveta je stajao momak koji me poljubio u čelo i rekao mi : "Mišo, ja u životu imam samo Isusa i vas." Onda je otišao, a ja sam posle saznao da je momak isusovac - dodao je pevač.

Otkrio  je da su mu sada najveća podrška ćerka Ivana, unuka Elena kao i supruga Lidija.

- Meni je moja Lidija sve. Tu je uz mene, baš onako kako kažu, i u dobru i u zlu. Jasno, tu je i moja Ivana, sjajna pevačica koja svoj put krči sama i nikad se u životu nije pozivala na svog oca, kao i moja unuka Elena. One su sad na moru, ali čujemo se svaki dan na telefon. Malu obožavam. Kažu svi da je na mene. Neka je - sa ponosom je izjavio Kovač.