19.03.2018.

23:04

Foto:

Džet set

DIVNA ŠOKIRALA SVE! Izašla iz Zadruge, a nije ni pitala za DETE! Ćerku mogu da vrate samo POD OVIM USLOVIMA!

Naime ni Divna ni Marko dan po njenom napuštanju rijalitija nisu kontaktirali Centar za socijalni rad u Svilajncu, kako bi im nadležni ljudi omogućili da vide malenu Kristinu koja je već nekoliko meseci u hraniteljskoj porodici.

- Niko se nama još uvek nije obratio. Mi smo samo čuli, neformalno, da se Divna vratila, ali se nama niko od njih dvoje nije zvanično obratio - potvrdila je za Telegraf direktorka Centra za socijalni rad u Svilajncu.

Međutim, i onda kada se Divna i Marko jave u Centar za socijalni rad, mala Kristina neće im biti odmah vraćena. Njih dvoje čeka procedura koju moraju da prođu, a čiji je sastavni deo i psihijatrijsko veštačenje.

Youtube printscreen

- Dete se ne vraća odmah. Prvo se radi korektivni nadzor kod roditelja. Divna nije bila ni prisutna, ni dostupna. Treba da se vidi da li ona hoće dete, gde će da žive, od čega će da žive, da li je njima isplaćeno to zbog čega su tamo otišli, kakva je njihova finansijska situacija... Kada se vidi kakve su im dalje namere, proceniće se da li će im dete biti vraćeno - kaže izvor.

- Dete ne može odmah da se vrati, a dete imaju pravo da vide kada žele. Međutim, zbog takvog ponašanja... Postoji procedura - dodaje sagovornik.

Kako smo uspeli da saznamo, Marko je dva puta želeo da vidi Kristinu, a u Centru za socijalni rad zaposleni su Marku savetovali kako da reši finansijske dugove koje je imao.

- Od Marka je zavisilo koliko puta će da vidi dete. Kada požele, omogući im se kontakt sa detetom. Sada će da se prati to sa kakvim zahtevom će se Marko i Divna obratiti Centru za socijalni rad, pa će videti šta će dalje. Prvo se radi revizija hraniteljstva, ponavlja se kompletan postupak, nezavisno od toga da li će Divna da se pojavi, ili neće. Nakon toga sledi lekarsko uverenje, psihofizičko stanje, materijalna situacija, odnos između njih dvoje kao vanbračnih partnera... Divna treba da ode na pregleda da bi se sa njom porazgovaralo i da bi se videlo zbog čega je odtavila dete, da li je bila svesna kod koga ostavlja dete, koliko će biti odsutna i ko će brinuti o detetu - priča izvor blizak Centru za socijalni rad.

(VIDEO) DIVNA ISPALA, PA SVE OTKRILA! Đekson igra pokvareno, Kija JOŠ VOLI SLOBU!

Tagovi: