10.02.2023.

10:30

Foto: printscreen youtube

Džet set

ZVEZDAN JE LAGAO, POČINIO JE UBISTVO SA UMIŠLJAJEM! Oliver MOLIO Slavnića da ga ne ubije, sudska dokumentacija otkriva detalje!

Papiri do kojih je došao portal Republika.rs pokazuju da je Slavnić hladnokrvno ubio Olivera Jovanovića, da je u tom trenutku bio svestan svojih dela, budući da je pre nego što je usmrtio Jovanovića, istim pištoljem marke "Zbrojevska 6.35" za koji nije imao ovlašćenje, udario i onesvestio Oliverovog druga Uglješu Vlajkovića.

Informer

Zvezdan Slavnić

Kako otkriva Republika.rs, Slavnić je izvršio tri krivična dela sa direktnim umišljajem.

On je 7. 3. 1988. oko jedan čas posle ponoći sa svojim društvom Draganom Novakovićem, Draganom Đurišićem, a kasnije su im se pridružili Šarac, Stanislav i Vlada Stanković došao u klub "4 sobe" i tada je provocirao Uglješu Vlajkovića, za čijim su stolom bile dve devojke, M. V., kao i ubijeni Oliver Jovanović.

PUCAO MU U POTILJAK

Prema iskazu svedoka M.V., a koji je sud u potpunosti prihvatio kao ubedljiv i objektivan, Zvezdan Slavnić je hladnokrvno ubio Olivera Jovanovića, a pre toga maltretirao i onesvestio udarcem Uglješu Vlajkovića.

Ovaj iskaz je potvrđen i sa ostalim dokazima, a posebno sa nalazom i mišljenjem sudskih veštaka, kako medicinske, tako i balističke struke.

Informer

Deo sudske dokumentacije...

- Zvezdan je došao u diskoteku sa svojim društvom, a ja sam bio sa Uglješom Vlajkovićem i pokojnim Oliverom Jovanovićem. Spazio sam da je Zvezdan pozvao Uglješu da izađu napolje, što je ovaj konstantno odbijao rekavši Slavniću "Šta hoćeš, reci mi ovde". Slavnić je izašao napolje, kako je sam priznao repetirao je pištolj, za njim je krenuo Uglješa, a za njim i Oliver i ja. Svi smo se nalazili blizu jedan prema drugom. Uglješa se u jednom trenutku okrenuo ka Oliveru i rekao mu da ne brine ništa. Kada je Uglješa pogledao Zvezdana, ovaj ga je udario rukom, što je strahovito puklo. Uglješa je pao na trotoar, a pokojni Oliver je tada govorio "Zašto, zašto" i uopšte se nije pomerao sa mesta. Kada je Uglješa počeo da se diže, Zvezdan ga je pištoljem udario nakon čega je ovaj ponovo pao na trotoar, ostao bez svesti i nije se pomerao. Oliver je tada počeo još glasnije da ponavlja "Zašto, zašto" i uhvatio se za glavu i nije se pomerio ni korak. On i Zvezdan su stajali na rastojanju od dva i po metra. U trenutku kada se Oliver uhvatio za glavu i ponovo viknuo "Šta radite", Zvezdan je podigao ruku tačno naspram Olivera i uperio pištolj pravo u njega. Oliver se u tom trenutku trgao i rekao "Nemoj to da uradiš", a Zvezdan je opalio iz pištolja. Oliver se skljokao i pao dole - kaže u svom iskazu M. V., koji je sud prihvatio kao najvalidniji, nakon rekonstrukcije događaja, kao i veštačenja.

Zvezdan je, takođe prema sudskoj dokumentaciji, ocenjena kao "emotivno nezrela psihopatski struktuirana ličnost", a više o tome možete pogledati na OVOM linku.

Više fotografija zvanične sudske dokumentacije možete pogledati u galeriji ispod.