Autor: Informer/A.S.

24.06.2024.

14:23

Foto: Informer

Džet set

Skandalozno! Maltretirali Srbe u Hrvatskoj - Doktori nisu želeli da prime povređeno Kristijanovo i Kristinino dete, dečak krvario u čekaonici

Bivša rijaliti učesnica i supruga Kristijana Golubovića, Kristina Spalević, danas je u vidu storija na svom Instagram profilu ispričala kakvu su neprijatnost doživeli u Hrvatskoj. 

Naime, njihov stariji sin Kosta se povredio, zbog čega je morao hitno na ušivanje, a doktori u jednoj ambulanti nisu hteli da ih prime, pa su ih poslali u drugu bolnicu koja je dosta udaljena. Međutim, tu se iživljavanje nije zaustavilo. Kristina je sa povređenim detetom koje krvati, čekala dva sata, dok ih medicinski tehničar nije primio i odradio potrebnu intervenciju. 

Informer

 

- Otišli smo na plažu, seli smo u kafić pored i on je uzeo staklenu činiju iz koje pas pio vodu i bukvalno, to je jedna milisekunda, bacio je, međutim, onaj deo najveći mu je ostao u ruci i rasekao se, i to se dobro rasekao. Mi smo odmah nakon toga njega odveli na ušivanje. Bili smo u jednom mestu u Hrvatskoj, Mimice se zove. Otišli smo tamo, međutim, odmah su nam rekli da nemaju igle, da ne mogu da urade intervenciju. Dakle, rekli su da oni ne mogu da urade tu intervenciju, da nemaju materijal i da moramo da idemo u Split, koji je prilično udaljen za nekog ko je povređen. Kad smo stigli u Split, na šalteru su uzeli podatke i rekli su nam da se ljudi prozivaju po prioritetu. Nakon nekog vremena, doktorka ga je pregledala i ona je potvrdila da je potrebno ušivanje. Rekla nam je da izađemo ispred ordinacije da sačekamo malo. Čekala sam dva sata. Kosta je počeo posle nekih pola sata užasno da histeriše i plače. Dete je to nenormalno bolelo - izajvila je ona, pa otkrila šta se dalje desilo: 

Informer

 

- Taj plač i histerija su trajali sigurno nekih 40 minuta, a onda je medicinski tehničar izašao i pitao me da li moje dete mora baš toliko da plače, jer on ne može da čuje druge pacijenta od mog deteta. Posle tolike agonija, došla sam do medicinske sestre i rekla sam: "Molim vas, šta se dešava, da li će neko doći?" Nakon toga sam joj rekla da će mi dete dobiti fras od plača, a ona mi je rekla, onako bezobrazno da čekaju i drugi, među njima i dete jedno. Pogledala sam dete koje leži, koje ima 13 godina, koje je uganulo nogu, koje je svesno i kome možete da objasnite nešto, a detetu od godinu i po dana ne možete da objasnite ništa. I rekla mi je onako, baš bezobrazno, kao: "Ne znam šta vam znači to fras, da li možete da mi kažete na hrvatskom?" Izvinila sam joj se, što mi se ugasio telefon, pa ne mogu da ukucam na Gugl prevodiocu da joj prevedem. Posle nekih dvadesetak minuta konačno smo došli na red. Na svu sreću, ušivanje nije trajalo nešto dugo, izašli smo, naravno sve nam je regularno naplaćeno. Ja sam pozitivno iznenadila izgledom same bolnice i očekivala sam da će i samo osoblje, odnosno zdravstveni radnici, da će biti bolji nego što su bili, onako kakvi bi zdravstveni radnici trebalo da budu, ali nisu - rekla je Kristina u svom storiju.