Autor: Informer/A.S.

24.06.2024.

15:04

Foto: Instagram

Džet set

"Tražili su mi da srpske reči prevodim na hrvatski": Kristina Spalević za Informer o agoniji koju su proživeli sa Hrvatima

Kristina Spalević je danas putem svog Instagram profila otkrila šta im se desilo u Hrvatskoj dok su porodično bili na letovanju.  

Naime, Kristijanov i njen stariji sin Kosta se rasekao, zbog čega je morao hitno na ušivanje. Iako je dete krvarilo u prvoj ambulatni su im rekli da nemaju potreban materijal za ušivanje, pa su ih poslali u drugu bolnicu koja se nalazila na sat vremena vožnje kolima, gde su čekali skori tri sata na intevenciju. 

Informer

 

Informer je sada stupio u kontakt sa bivšom rijaliti učesnicom, koje je rekla da se mali Kosta sada dobro oseća, ali da su proživeli pravu agoniju u Hrvatskoj. 

- Dobro smo sada, mali je izgleda na tatu. Čim smo završili sa ušivanjem, ponašao se kao da se ništa nije dogodilo, čak me je iznenadilo to da on sam pruža ruku da mu se previja rana. Iskreno, bilo je mnogo traumatično i baš sam se iznervirala, znači katastrofa - rekla je Kristina na početku razgovora. 

Kristina je ispričala da je osoblje bilo krajnje neljubazno prema njoj, iako su videli da dete od nepune dve godine krivati i čeka satima na ušivanje. 

Informer

 

- Sam komentar medicinske sestre me je iznervirao jer mi je rekla da ne razume šta znači reč "fras" i da joj prevedem na hrvatski. Mislim da to treba da zna svaki medicinski radnik na Balkanu šta znači. Rekli su nam da može jedan roditelj da uđe i ja sam insistirala da to budem ja, ali bolje da sam poslala Kristijana, jer je on navikao na krv i ništa mu nije strano i mislim da bi sve bilo drugačije da sam poslala njega. Pored svega toga ne mogu da verujem da mi medicinski tehničar kaže da utišam dete kojem je ruka isečena već skoro tri sata, jer mu smeta. Pa na šta to liči? I stalno su mi govorili da ne razumeju šta im pričam, pa ne pričam ja na kineskom. Ja sam ih pitala da mi kažu da li postoji neka privatna bolnica gde mogu da odvedem dete da ne čeka toliko, oni su mi odgovorili da u Splitu nema privatna bolnica, ma važi - rekla je ona pa dodala: 

Informer

 

- Kada su završili ušivanje, taj tehničar, koji je tražio da utišam dete, mi je samo kratko rekao da se preznojio jer je mali jak i ništa više mi nisu rekli. Uredno su naplatili sve, 80 evra je koštalo. Nije to neka cifra, ali mislim da je malo bezveze da naplaćuju deci - izjavila je ona za Informer.