28.01.2015.

10:51

Foto:

Hronika

TEŠKA NESREĆA Džipom sleteli u Zlatarsko jezero, dvoje mrtvih, jedna osoba se spasla

 

U nesreći su, kako saznajemo poginuli direktorka Turističke organizacije u Prijepolju Ivana Rakonjac (28) i njen kolega Safet Planić. S njima u automobilu bio je još jedan muškarac koji je uspeo da se izvuče iz vozila sa dna jezera. Nezvanično, on je sedeo na mestu suvozača i nogama je razbio staklo i izašao iz automobila.

- Nesreća se dogodila na petom kilometru od Nove Varoši ka Zlatiboru. Dva lica su poginula a uzroci nesreće biće poznati nakon uviđaja koji je u toku - rekla je za Informer portparolka policije u Prijepolju Adela Veljović.

Vlasnik privatne turističke organizacije „San turs“ i predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije Goran Cmiljanović je zadobio lakše povrede, a nakon što je zbrinut u Domu zdarvalja u Novoj Varoši upućen je u Prijepolje na dalje lečenje.

Zamenik osnovnog javnog tužioca u Novoj Varoši Petko Pucarević kaže za RTS da se nesreća dogodila kada je vozač u preticanju izgubio kontrolu nad vozilom, udario u obalu, odbio se, probio zaštitnu ogradu i sleteo u jezero.

Džip prijepoljskih oznaka još uvek je u vodi, a u toku je akcija izvlačenja vozila na obalu. U pomoćpolicajcima pritekli su i rendžeri iz rezervata "Uvac". Očekuje se da stignu i ronilačke ekipe Žandarmerije. Saobraćaj na tom delu puta odvija se naizmenično, jednom trakom.

Na mestu nesreće jezero je duboko 25 metara, a temperatura vode je šest stepeni Celzijusa. Inače, deo puta na kojem se dogodila nesreća je svojevrsna "crna tačka". Rendžeri kažu da je i letos bilo nekoliko slučajeva kada su vozila sletela sa puta.

U proteklih 30 godina na tom delu puta 20 osoba je izgubilo život.

Opširnije o ovoj nesreći pročitajte u štampanom izdanju Informera 

 

Tagovi: