23.02.2015.

21:45

Foto:

Hronika

LUDAK S MAČETOM identifikovan na osnovu ovih snimaka! (VIDEO)

Osumnjičeni je odbio da ide na poligraf i bilo je jasno da nešto krije
Izvor iz istrage

Beogradska policija je pronašla tragove krvi na čizmama Petra Kneževića (64), koji je prekjuče uhapšen zbog sumnje da je mačetom iskasapio Stevana Katilovića (34) posle banalne svađe u saobraćaju u Ulici Svetog Rafaila Šišatovačkog u Batajnici!

Informer

Petra su, pritom, kobne večeri snimile dve kamere sa privatnih kuća, malo pre i odmah posle ubistva, na osnovu kojih je manijak sa mačetom i identifikovan.

Iako je Knežević u policiji uporno negirao da ima bilo kakve veze sa zločinom, inspektori tvrde da imaju neoborive dokaze protiv njega.

- Na čizmama osumnjičenog pronašli smo nekoliko kapi žrtvine krvi. Knežević je najpre tvrdio da je to njegova krv, jer se navodno posekao, ali smo DNK analizom utvrdili da ona pripada ubijenom Katiloviću. Pritom, osumnjičeni je odbio da ide na poligraf i bilo je očigledno da nešto krije - kaže izvor Informera blizak istrazi.

Inspektori su, kaže on, došli do Kneževića na osnovu snimaka sa sigurnosnih kamera sa dve kuće u blizini mesta zločina.

- Prva kamera je snimila Kneževića u 18.48 u Ulici Svetog Rafaila Šišatovačkog, dva minuta pre ubistva. Druga kamera ga je uhvatila u 18.52 u susednoj ulici i na snimku koji smo izoštrili vidi se kako mu je jakna pocepana i kosa raščupana. To ukazuje da se s nekim potukao. Prostorno i vremenski se sve potpuno poklapa sa ubistvom - dodaje naš izvor.

Informer

- Mačeta kojom je ubijen Katilović još nije nađena, a osumnjičeni je kazao da je on nikad nije ni imao. Pretpostavljamo da ju je negde bacio ili sakrio - objašnjava naš sagovornik.

I Petrov sin Aleksandar uveren je da njegov otac nije ubica.

- Ovo je velika greška policije. Angažovali smo advokata i od danas startuje naša borba da dokažemo da je Petar nevin - kaže Aleksandar, koga smo juče zatekli na pragu njegove kuće u Batajnici.

Njegov otac je, kaže, po struci mašinbravar. Imaju puno noževa u kući jer mu je deda bio mesar.

- Otac se ponašao potpuno normalno prethodnih dana. Uvek obrijan, čist, doteran... Još je i komentarisao da je samo budala mogla tako da ubije čoveka. Tačno je da je te večeri izašao u šetnju, ali da bi tetki kupio hleb. I on i ja smo poznavali Stevu i moj otac nikad ne bi mogao da ga ubije - dodaje Aleksandar.

POGLEDAJTE VIDEO:

HRONOLOGIJA:

16. 2. Stevan Katilović ubijen je oko 18.50, kada je sa suprugom krenuo u grad u šetnju
19. 2. Policija pokreće opsežnu istragu i prvi put privodi Petra Kneževića, ali još nije imala dokaze, pa ga pušta na slobodu
20. 2. Snimci kamera stižu u policiju i na njima se vidi lik potencijalnog ubice
21. 2. Stiže DNK analiza krvi na čizmi Petra Kneževića i policija ga ponovo hapsi i podnosi prijavu za ubistvo


 


 

 

 

 

 

Tagovi: