14.03.2015.

13:28

Foto:

Hronika

TUGA! Srbija plače za bebom i herojima - pilotoma i lekarima

Pilot letelice Omer Mehić bio je jedan od najboljih pilota Vojske Srbije koji je je tokom službe u različitim akcijama spasao više od 1.000 ljudi.

Upravljao je helikopterom koji je prebacio Aleksandra Vučića do Feketića prošle godine. 

Mehić je, kako navode u Vojsci, prošao je sve faze od instruktora letenja do vođe tima za spasavanje, a u maju 2008. godine preživeo je pad helikoptetra "gazela m-8". 

 

Tanjug

Anesteziolog Dževad Ljajić i medicinski tehničar Miroslav Veselinović bili su zaposleni u novopazarskom zdravstvenom centru.

-  Dževad Ljajić je bio humanista, lekar i volonter Humanitarnog udruženjanja "Otvorena ruka." Besplatno je lečio stanovništvo u seoskim područjima - kaže naš izvor i dodaje da Milenko uživao u svom poslu:

- Milenko je živeo u selu Lukare. Bio je cenjen i poštovan u društvu. Voleo je svoj posao i uvek je pomagao drugima.

Kolege iz zdravstvenog centra ne mogu i dalje da veruju kakva se tragedija dogodila i za poginule zaposlene imaju samo reči hvale.

facebook

Nebojša Drajić iz Bajine Bašte bio je tehničar zastavnik, uvek pozitivan i nasmejan i jedan od omiljenih u društvu u svojoj jedinici. 

facebook

Ivan Miladinović je kao i Nebojša bio tehničar zastavnik. Bio je poprilično aktivan u spasavanju tokom majskih poplava, pogotovo u Obrenovcu. Voleo je ekstremne sportove kao što su skijanje i skakanje padobranom.

Kapetan Milovan Đukarić, imao je 33 godine i bio pilot četvrte kategorije stručne borbene osposobljenosti. Bio je jedan od najperspektivnijih pilota, predviđali su mu najveća dostignuća u pilotiranju i obuci u vazduhu. 

Informer

Informer

 

Informer

 

 

Tagovi: