01.05.2015.

08:36

Foto:

Hronika

KRVAVI PRVOMAJSKI URANAK Sevali noževi na Adi Ciganliji!

- U saobraćajnim nesrećama u gradu povređene su četiri osobe, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U 2.33 iza ponoći su na golf terenima na Adi Ciganliji tri mlađe muške osobe stare 20 i 21 godinu zadobile povrede oštrim predmetom, najverovatnije nožem. Svi su bili u svesnom stanju i prevezeni su u Urgentni centar, a povrede nisu bile opasne.

- Hitna pomoć je na istom mestu intervenisala u 3.09, reagujući na poziv da je muška osoba stara 17 godina ubodena nožem. Mladić, koji je bio u alkoholisanom stanju, imao je rascep gornje usne, pa je moguće da je tu povredu dobio od pesnice - navela je Macura.

Protekle noći su u dve saobraćajne nesreće povređene četiri osobe. U 21.20 je u Ulici Dragoslava Srejovića, ispred broja 151, vozač star oko 50 godina zadobio istegnuće vrata, a prebačen je na Ortopedsku kliniku Banjica.

U sudaru do kojeg je došlo u 3.18 na Avalskom putu su povređene tri osobe. Prva lekarska ekipa je zbrinula 27-godišnjeg muškarca sa tupom povredom glave i razderotinom čela, kao i 25-godišnjeg muškarca tupom povredom glave i oguljotinom nosa, dok je druga ekipa zbrinula 19-godišnjeg vozača, koji je imao tupu povredu glave, istegnuće vrata, tupu povredu leve nadlaktice, oguljotinu leve ruke i bio je u alkoholisanom stanju.

- Tokom protekla 24 sata je Hitna pomoć intervenisala čak 269 puta, od čega 76 na javnom mestu - rekla je Macura.

Ona je savetovala građanima da se danas pričuvaju ujeda insekata, a posebno krpelja, i upozorila ljudi koji su alergični da je koncentracija polena u vazduhu visoka.

Tagovi: