30.06.2015.

16:00

Foto:

Hronika

ISTRAGA POKAZALA Na Milana Beka pucala žena iz Crne Gore?!

Ovo je, kako saznajemo, najnoviji pravac istrage operativaca beogradske policije koji već osam meseci pokušavaju da utvrde ko je i zašto organizovao mafijašku sačekušu na jednog od najbogatijih srpskih biznismena.

Osim ženskog DNK na čauri, došli smo do još nekih posrednih dokaza i ozbiljnih indicija koje ukazuju da je na gospodina Beka pucala žena
Izvor iz istrage

- Još na početku istrage, odmah posle pokušaja ubistva, na čauri nađenoj na mestu napada pronađen je DNK koji pripada osobi ženskog pola. To nam je odmah ukazalo da je ili pucala žena ili da je metak u pištolj stavila osoba ženskog pola... U međuvremenu smo došli do još nekih posrednih dokaza i ozbiljnih indicija koje ukazuju da je na gospodina Beka pucala žena. Ne mogu i ne smem da vam pričam o detaljima, ali ću vam samo reći da istraga ide u pravcu Podgorice... Imamo razloga da sumnjamo da je "pucač" zapravo žena koja je neposredno pre atentata stigla iz Crne Gore, a verovatno se posle pokušaja ubistva tamo i vratila - prenosi izvor Informera iz vrha policije.

Prema njegovim rečima, srpski MUP u saradnji sa crnogorskom policijom intenzivno radi na proveri informacija kojima raspolaže:

- Imamo nekoliko konkretnih adresa i osoba. Provere su u toku...

Zvanično, niko juče nije hteo da komentariše naša saznanja. Sasvim je, međutim, indikativno da je ministar policije Nebojša Stefanović baš juče posle više meseci ćutanja o ovom slučaju rekao da se ozbiljno radi na istrazi atentata na Milana Beka.

- Istraga teče. Kada budemo imali konkretnih informacija koje možemo da podelimo a da time ne ugrozimo istragu, ja ću s tim izaći u javnost - rekao je Stefanović odgovarajući na pitanja novinara u bazi Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Tagovi: