17.09.2015.

15:05

Foto:

Hronika

EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA Odbegli "grobar" je sada monah Sava!

I ponosan sam i tužan zbog toga šta je on danas. Ne kaže se bez razloga da su monasi anđeli na zemlji, ali osećam da sam ga izgubio...
Dejanov otac Žarko Puzigaća

Dejan Puzigaća (34), navijač FK Partizan koji je u odsustvu osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Brisa Tatona 2009. godine, sada se zove monah Sava!

Informer je ekskluzivno došao u posed fotografije na kojoj se jasno vidi kako on izgleda danas, posle šest godina bekstva, i koja demantuje tvrdnje pojedinih medija da je prilikom hapšenja bio prerušen u monaha. On to definitivno jeste!

Na fotografiji, načinjenoj u ekstradicionom pritvoru u Atini, monah Sava se nalazi sa ocem Žarkom i sestrom Kristinom, koji su ga posetili. Žarko Puzigaća kaže za naš list da se sa sinom video u tri navrata i da je iz tih susreta zaključio da on kao Dejan više ne postoji!

- I ponosan sam i tužan zbog toga šta je on danas. Ne kaže se bez razloga da su monasi anđeli na zemlji, ali ipak osećam da sam ga izgubio... Vrlo je teško rečima opisati to osećanje kad vidite sopstveno dete, posle toliko vremena, i shvatite da ni po čemu više ne liči na sebe, izbegava dodir i svaku bliskost. U nekom je sasvim drugom svetu, koji je teško razumljiv nama običnim smrtnicima - sa vidljivim naporom priča Žarko.

Informer

On otkriva za naš list da je uoči hapšenja, prvi put od septembra 2009. godine, trebalo da se nađe sa sinom na Svetoj gori!

- Preko posrednika smo ugovorili taj susret, ali je Bog očigledno imao drugi plan! Dejan je uhapšen na aerodromu, zbog toga što je na slovenačkom pasošu, koji je imao, bila njegova slika iz "pređašnjeg života", na kojoj je drastično drugačije izgledao. Ne znam da li je taj "propust" sa njegove strane bio nameran ili ne, da li je odlučio da konačno dođe u Srbiju...

Žarko potvrđuje da je Dejanova poslednja destinacija bila Tajland. Međutim, ne želi da otkrije gde se njegov sin krio za sve vreme bekstva i ko mu je u tome pomagao, "jer za to još nije kucnuo čas."

- Čvrsto sam mu obećao da neću ništa da govorim na tu temu, zato što je insistirao na tome da pred našim sudom sam kaže sve što ima. Posebno jer ne želi ničije sažaljenje. Ubeđen je da će mu božja pomoć biti dovoljna da dokaže svoju nevinost. Zamolio nas je da ne plačemo i ne tugujemo, da verujemo u snagu i pravednost Gospoda.

Puzigaća je, podsetimo, sa još 11 "grobara" osuđen za ubistvo Tatona u kontroverznom sudskom postupku, po mnogo čemu zasnovanom na nedovoljno dokaza. Iako su se naknadno pojavila tri svedoka koja su tvrdila da je francuski navijač sam pao u garažu na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine i da ga tamo nisu bacili "grobari", Apelacioni sud nije odobrio ponovljeno suđenje.

S obzirom na to da je Puzigaći izrečena presuda u odsustvu, on će imati pravo na ponovljeno suđenje. 

Ambasada Francuske: Pariz ne traži Puzigaću

Povodom informacije koju su preneli pojedini mediji u Srbiji da Francuska traži izručenje Dejana Puzigaće, osuđenog za organizovanje napada u kojem je usmrćen francuski državljanin Bris Taton, ambasada Francuske u Srbiji saopštila je danas da ta zemlja nije tražila njegovo izručenje niti hapšenje.

Prema informacijama dobijenim od francuskih pravosudnih organa, nijedan zahtev, niti u formi zahteva za ekstradiciju niti u formi evropskog naloga za hapšenje, nije upućen od strane Francuske u odnosu na Dejana Puzigaću, navodi se u saopštenju.

Tagovi: