12.11.2015.

08:17

Foto:

Hronika

MONSTRUM IZ RABROVCA PRIZNAO ZLOČIN: Babu sam ubio i spalio zbog para!

4 puta 
je Miljan nožem ubo babu pre nego što ju je zapalio

Miljan Ranković (23) iz sela Rabrovac kod Mladenovca priznao je u policiji da je u nedelju ubio i zapalio svoju babu Miroslavu Ranković (69) jer nije htela da mu daje više novca! Posle iscrpnog ispitivanja u policiji Miljan je pukao i kazao da je kobne večeri babu četiri puta izbo nožem, a zatim zapalio leš u porodičnoj kući kako bi prikrio zločin!

Da sve bude još gore, postoji velika verovatnoća da je Miljan iz istog razloga pre desetak dana otrovao i sopstvenog oca Zorana Rankovića (50)! Tužilaštvo će verovatno još danas narediti ekshumaciju Zoranovih posmrtnih ostataka, koji je sahranjen na seoskom groblju u Rabrovcu.

Rođaci: Sad nas ništa ne čudi

Rođaci u šoku pričaju o Miljanovom zločinu.
- I kada mu je umro otac i kada mu je baba izgorela, dotrčao bi do naše kuće i zvao mog muža da mu pomogne. Prvo je vikao: "Čiča, tata mi umire!", a u nedelju ujutru: "Čiča, pomaži! Izgore Miroslava!" Sada kada znamo da je ubio Miroslavu, ne bi me začudilo da je ubio i oca - kaže Marina Ranković, strina uhapšenog ubice. 

Klupko monstruoznog zločina počelo je da se odmotava kada su obducenti na spaljenom Miroslavinom lešu pronašli ubode. Miljan je priveden na saslušanje u policiju i tu je priznao da je ubio babu, ali juče se u tužilaštvu branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

- Miljan je često koristio marihuanu i zapao je zbog toga u dugove. Za sada nije potvrđeno da je ubio i Zorana, ali postoji sumnja da ga je otrovao - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Miroslava je ubijena u porodičnoj kući Rankovića u noći između subote i nedelje. Ona je živela u jednoj kući na imanju Miroslava Rankovića, dok je Miljan sa ocem Zoranom stanovao u drugoj kući, u istom dvorištu. Nakon Zoranove naprasne smrti Miljan je rekao rođacima da se plaši da bude noću sam u kući, pa je baba prešla da spava kod njega.

- Pretpostavljamo da je u subotu uveče Miljan bio pijan i pod dejstvom narkotika. U jednom trenutku ušao je u babinu sobu i tražio joj novac, ali starica je rekla da nema. Miljan je od besa nasrnuo na nju - kažu u policiji.

Istuširao se da spere krv, ali je napravio ključnu grešku jer nije spalio i svoju majicu, koja je bila krvava
Izvor iz istrage

Izbo ju je kuhinjskim nožem, a onda je uzeo plastičnu flašu u kojoj je bio benzin za motornu testeru.

- Polio je telo svoje babe i posteljinu na krevetu, a onda bacio zapaljenu šibicu i zatvorio vrata sobe - objašnjava naš sagovornik.

Želeći da sakrije dokaze i da sebi obezbedi što bolji alibi, skinuo je sa sebe odeću i ušao u kupatilo da se istušira.

- Istuširao se da spere krv, ali je napravio ključnu grešku jer nije spalio i svoju majicu, koja je bila krvava i koja je na uviđaju pronađena - kažu u policiji.

Upravo ta majica je i bacila sumnju na Miljana. On je bio povređen jer je sa rođacima gasio požar kako ne bi posumnjali da ga je on i izazvao. Čak je i zapomagao i dozivao svoju babu dok je vatra buktala.

Miljan je završio u bolnici zbog opekotina, ali je sve vreme bio pod prismotrom zbog pronađene krvave majice.

- Postoji bojazan i da je 27. oktobra, posle svađe sa ocem oko prodaje imanja, Miljan sipao ocu u piće neki otrov od koga je ovaj ubrzo preminuo - kažu u policiji. 

MONSTRUOZAN ZLOČIN U SELU RABROVAC: Ubio babu, pa zapalio kuću da prikrije zločin!

 

 


 

 

 

Tagovi: