26.11.2015.

10:15

Foto:

Hronika

NOVA BRUKA PRAVOSUĐA! Svirepi ubica se nagodio: ČUVARU SMRSKAO LOBANJU, dobio 20 godina robije!

 

Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo to što su razbojnici neosuđivani, a svi zajedno imaju 222 krivične prijave

Jusufovi saučesnici Šain Dalipović (19) i Ivan Pašić (18) dobili su po tri godine robije, a u toku je postupak pred sudijom za maloletnike protiv četvrtog razbojnika, 15-godišnjeg E. D.

Stravičan zločin se dogodio 22. jula u dvorištu preduzeća "Elmont". Jusuf je prišao ogradi preduzeća i od Simonovića zatražio cigaretu kako bi mu odvratio pažnju, što je Šain iskoristio da je preskoči. Dragan je primetio razbojnika i metalnom šipkom ga udario u levu podlakticu.

Međutim, Šain mu je oteo šipku i izudarao ga po glavi i leđima. Šipku je zatim uzeo Jusuf, koji je krvnički tukao čuvara, sve dok mu nije smrskao lobanju. Ivan i Šain su pokušavali da ga obuzdaju, upozoravali su ga da će ubiti čuvara, a Jusuf im je odgovorio da mu to i jeste namera. Nesrećni Simonović je preminuo nakon dva dana u bolnici od višestrukog preloma lobanje i teškog nagnječenja mozga.

SUROV NAPAD U NIŠU Razbojnici brutalno pretukli noćnog čuvara!

STRAŠAN KRAJ! Brutalno pretučeni čuvar iz Niša jutros preminuo!

Sud je prilikom odmeravanja kazne uzeo u obzir to što je ubica priznao delo i pokajao se, kao i što su on i njegovi saučesnici "mlađa punoletna lica koja ranije nisu osuđivana". Međutim, iako niko od razbojnika nije osuđivan, sva četvorica imaju debeo dosije u policiji. Protiv maloletnika podnete su 123 krivične prijave zbog krađa, Pašić ih ima 27, Dalipović čak 58, a ubica čuvara 14.

Draganova žena Snežana Simonović smatra da krivci nisu dobili zasluženu kaznu.

- Pošto nema smrtne kazne, jedina pravedna kazna bila bi 40 godina robije za ubicu mog muža. Moj muž nikome nije bio dužan, nikome se nije zamerio, a ubijen je na najsuroviji način. Mučio se za platu od 20.000 dinara i poginuo zbog nekoliko kalema bakarne žice koje je hteo da sačuva. Ljudi koji zbog toga mogu da ubiju ne zaslužuju milost - istakla je Snežana. 

 


 

Tagovi: