08.12.2015.

18:47

Foto:

Hronika

MAFIJAŠ U KRIZI: Čume u zatvoru napisao 2.055 pisama, moli za slobodu!

Ljubiša Buha Čume prekinuo je osamnaestodnevni štrajk glađu u "elitnom" odeljenju Centralnog zatvora zvanom Hajat, pa je seo i napisao tačno 2.055 pisama! Koverte je adresirao na brojne državne institucije i organizacije, tražeći da ga što pre puste na slobodu!

Čume je do detalja obrazložio kako je "nezakonito završio u pritvoru nakon što je izdržao jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog napada na obezbeđenje svoje još uvek zakonite supruge Ivane Tulović".

Pustio bradu

Buha je dosta smršao. Dobio je i neku infekciju, a i šećer mu je skočio. Zato je i prekinuo štrajk glađu
Izvor blizak Čumetu

Kako saznajemo od odlično obaveštenog izvora bliskog Čumetu, zatvorski stražari iz CZ-a su nedavno odneli tri velike kutije pune pisama iz Ljubišine ćelije.

- Pisma su namenjena policijskim i sudskim organima, ali i brojim funkcionerima za koje Buha veruje da mu mogu pomoći. Po svaku cenu želi da se domogne slobode i napusti pritvor, u kom se nalazi od 5. novembra - kazao je naš izvor.

Čume je, podsetimo, izdržavao jednogodišnju zatvorsku kaznu u zatvoru "Nova skela", a potom je prebačen u beogradski CZ zbog novih optužbi - falsifikovanje dokumenata za ukradeni "ferari" koji je ranije poklonio supruzi, pretnje, ugrožavanje sigurnosti i prikrivanje dokaza.

Počinje suđenje za "ferari"

Suđenje Ljubiši Buhi Čumetu zbog falsifikovanja dokumenata za "ferari" koji je ranije poklonio supruzi, kao i zbog pretnji, ugrožavanja sigurnosti i prikrivanja dokaza trebalo bi da počne u četvrtak u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Čumetov advokat Zdravko Đukanović kaže da će odmah tražiti ukidanje pritvora za svog klijenta.
- Buhi je pritvor određen do 13. decembra i tražiću da bude ukinut jer su dela za koja je optužen, da tako kažem, bagatelna, a optužnica je konstruisana bez jednog jedinog dokaza, samo na osnovu Ivanine izjave - kaže Đukanović.

- Ljubiša je uveren da iza ovih novih optužbi stoji njegova supruga jer je odbio da joj isplati milion evra, koliko je ona navodno od njega tražila. Zbog toga ga je i prijavila za "ferari". On je uzvratio i podneo 13 krivičnih prijava protiv Ivane, između ostalog i za iznudu i obijanje kućnog sefa - kaže naš sagovornik.

Buha je u pritvoru štrajkovao glađu, ali je prekinuo na savet lekara, koji su ga upozorili da bi mogao trajno da naruši zdravlje.
- Dosta je smršao. Dobio je i neku infekciju, a i šećer mu je skočio. Zato je i prekinuo štrajk - tvrdi naš sagovornik. Čume je, kaže on, iza rešetaka promenio i imidž, pa se malo zapustio i pustio bradu.

Posećuje ga ćerka

U poslednjih mesec dana Buha je dva puta video ćerku Anđeliju, koju ima iz braka sa Ivanom, i za koju je izuzetno vezan.
Prilikom prve posete, u zatvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu, malu Anđeliju je dovela Ivana, ali je susret zaraćenih supružnika protekao mirno i bez grubih reči.
Ipak, prošle nedelje Ivana je samo uvela Anđeliju u sobu za posete, a onda se okrenula i otišla do kapije da sačeka ćerku, ne želeći da vidi supruga. 

 

 

 

 

Tagovi: