23.01.2016.

08:25

Foto:

Hronika

JEZIVI ZLOČINI, A KAZNE SMEŠNE! Koja to NEVIDLJIVA SILA brani monstrume u Srbiji?!

Predsednik Advokatske komore Beograd Slobodan Šoškić smatra da u srpskom pravosuđu postoji niz zabrinjavajućih presuda.

- Čitajući novine i razgovarajući sa prijateljima o zločinima koji se dešavaju u našem gradu i zemlji ponekad se dobro zamislim. Začude me kazne koje ti "monstrumi" dobijaju. Ne mogu da zamislim olakšavajuće okolnosti koje su doprinele da stravični zločini prolaze nekažnjeno. Ta činjenica, jasno pokazuje da nemamo adekvatan sudski kadar, jer veliki broj sudija, čast izuzecima, pod pritiscima poklekne i izrekne sankciju koja se od njih zahteva - ističe Šoškić.

Informer

- Bilo bi dobro kada bismo pri Visokom Savetu Sudstva oformili komisiju, koju bi činili vrhunski stručnjaci, časni ljudi, od znjanja i reči. Oni bi svako malo pročešljali po pet slučajeva za koje je javnost najzainteresovanija kako bi utvrdili da li je sud bio pristrasan i da li je mera koja je izrečena pravična - predlaže Šoškić.

Podsetimo se najstrašnijih zločina koji su se odigrali poslednjih godina, a koje povezuju po mnogima neadekvatne sankcije:

1. PRETUKAO, IZUJEDAO, SILOVAO BAKU, PA POBEGAO - 3 GODINE ZATVORA

Živadin Živanović (19) je 1. novembra 2014. na prevaru upao u kuću Desanke I. (76) u Lozoviku, pa se zverski iživljavao nad njom (pretukao je, izujedao i silovao). On je potom pobegao i pet dana se krio u napuštenoj kući.

Viši sud u Jagodini osudio ga je na samo tri godine zatvora!

NOVA SRAMNA I SKANDALOZNA PRESUDA! Silovao i ujedao babu, dobio tri godine robije!

2. VOZIO KAO LUDAK, ZGAZIO 17-GODIŠNJU DEVOJKU - 10 MESECI SA NANOGICOM 

Švajcarski državljanin srpskog porekla Aleksandar Sabolić (22), koji je 7. juna 2014. u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu na pešačkom prelazu autom udario tada 17-godišnju Miljanu Živković, osuđen je na 10 meseci kućnog zatvora u svom stanu u Merošini uz "nanogicu"!

(VIDEO) UNAKAZIO DEVOJKU, DOBIO "NANOGICU"! Ponovo SKANDALOZNO mala kazna za izazivanje teškog udesa!

3. UBIO KOMŠIJU JER MU NIJE REKAO DOBAR DAN - 6 MESECI ZATVORA 

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest meseci zatvora Bora Mišeljića za krivično delo teška telesna povreda, jer je 2012. godine "nokautirao" komšiju koji je parkirao auto na travnjak ispod njegovog prozora.

Udareni komšija je preminuo usled pada i udarca o betonsku kocku na parkingu.

EVO KOLIKO VREDI ŽIVOT U SRBIJI! MIŠELJČIĆU 6 MESECI ZATVORA za ubistvo komšije udarcem pesnicom!

Tanjug

4. VOZIO SA 2,62 PROMILA ALKOHOLA U KRVI, UBIO DEČAKA (2) - 2 GODINE ZATVORA

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Vasu Negovana na dve godine zatvora, jer je vozeći pijan 2010. godine izazvao saobraćajnu nesreću u Dolovu, kod Pančeva, u kojoj je poginuo dvogodišnji dečak, čiji su otac i majka zadobili teške i lakše povrede.

Tom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda u Pančevu kojom je Negovan osuđen zbog izvršenja krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", i kojom mu je takođe izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije od dve godine, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Negovan je proglašen krivim jer je 11. februara 2010. na putu Pančevo-Dolovo, vozeći sa 2,62 promila alkohola u krvi, svojim "pasatom" direktno udario u automobil "golf 1" u kojem je bila porodica Kovač iz Dolova.

KOLIKO U SRBIJI VREDI DEČIJI ŽIVOT?! Pijan kolima ubio dete, pokajao se i dobio DVE GODINE ZATVORA!

5. NA SMRT PRETUKAO BEBU - 20 GODINA ZATVORA

Aleksandar Azirović (22), koji je 6. novembra 2013. godine u garaži na Vračaru, na smrt pretukao dvadesetomesečnu ćerkicu, osuđen je pravosnažno na 20 godina zatvora

MALO TI JE, MONSTRUME! Otac koji je na smrt pretukao bebu osuđen na 20 godina!

Tagovi: