02.05.2016.

23:30

Foto:

Hronika

REŠENJE SLUČAJA BEKO: Muž Maje Adrovac spreman da svedoči o atentatu i drugim zločinima?!

Adrovac, koji je u martu ove godine uhapšen u Švajcarskoj zbog sumnji da je u ovoj i nekoliko susednih zemalja počinio više pljački, krađa i razbojništava, trebalo bi da bude deportovan u Srbiju. Međutim, naša zemlja ga, iako se on tereti za više krivičnih dela u inostranstvu, ne potražuje ni zbog jednog dela. On je, zasada, u Srbiji - "čist".

NANOGICA MAJI ADROVAC! Osumnjičenoj za atentat na Beka određen kućni pritvor!

Ipak, Adrovac je, odmah posle hapšenja u Švajcarskoj, a nakon razgovora s predstavnicima beogradske policije koji su ga tamo posetili, tražio da bude isporučen Srbiji. Razlog za takav zahtev, kako se u javnosti naveliko priča, jeste to što je Adrovac našim vlastima ponudio nagodbu.

Spreman je da sarađuje sa srpskim istražnim organima u vezi sa "slučajem Beko" u zamenu za slobodu svoje supruge Maje, koja je pred Vaskrs, posle gotovo deset meseci pritvora i suđenja, puštena iz pritvora u CZ. Njoj je do daljeg zabranjeno kretanje, te je u obavezi da stalno bude u kući, uz elektronski nadzor i nanogvicu. Iz roditeljske kuće, gde se trenutno nalazi, Maja će ubuduće ići na zakazana suđenja.

OPTUŽEN ZA ATENTAT NA BEKA: Švajcarci izručili Ivana Adrovca

Njen suprug Ivan navodno je našim policajcima ponudio da ispriča "kompletnu istinu, bez izostavljanja bilo kog imena", u vezi sa atentatom na Milana Beka, ali i o nekim drugim zločinima.

ODAKLE DNK NA ČAURI?

Podsetimo Maja Adrovac, Ivanova supruga, koja se dovodi u vezu sa atentatom na Beka preko svog DNK pronađenog na licu mesta, u istrazi, kao i na suđenju, tvrdila je da je nevina i da joj je, sve vreme, od početka postupka, "prećeno suprugom Ivanom i bratom Milošem".

Majin brat je već duže vreme u nemačkom zatvoru i utvrđeno je da on ni na koji način nije mogao biti umešan u pucnjavu na Beka. S druge strane, njen suprug Ivan, za kojeg se u medijima kalkulisalo da možda "ima neke veze sa atentatom", uhapšen je pre nešto više od mesec dana.

On, međutim, tvrdi da su sve to "gluposti" i maslo "kojekavih naručenih medijskih tekstova".

Tagovi: