25.05.2016.

20:27

Foto:

Hronika

NEMA NAZAD! LEGIJIN INTERVJU POKREĆE ISTRAGU: Slobina glava je isplaćena na Kipru?!

Pet miliona dolara "nagrade" za hapšenje bivšeg predsednika države Slobodana Miloševića uplaćene su 2. aprila 2001. godine na ofšor račun jedne firme na Kipru, saznaje Informer!

Vučić potvrdio: Hapsili su Miloševića
sa fantomkama da bi naplatili milione!

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, indirektno je potvrdio da je bivši režim DOS zaista milionski naplatio hapšenje Slobodana Miloševića!
Govoreći na konferenciji za mediji povodom nove vlade (više o tome čitajte na stranama 4 i 5), Vučić je istakao da Srbija "više nikad neće hapsiti svoje predsednike sa fantomkama":
- Najsmešnije mi je kad o slučaju Savamale govore oni koji su fantomke uveli, ne samo na političku, već i na ekonomsku scenu. Oni koji su Miloševića hapsili pod fantomkama, bili ranjavani, a sve to, kao što vidite, da bi uzeli pet miliona dolara. Mi ćemo ovaj slučaj da rešavamo na drugačije načine. To je dokaz koliko je Srbija napredovala. Više niko nikog ne ubija sa fantomkama na glavi, nikad više predsednici i potpredsednici države neće biti uhapšeni sa fantomkama, niti će ih iko koristiti za bilo šta protivpravno i protivzakonito...

Kako nam otkrivaju obaveštajni izvori, milioni su isplaćeni samo dan posle Miloševićevog privođenja, da bi potom posle izvesnog vremena bili podignuti sa računa, a firma ugašena.

MILORAD ULEMEK LEGIJA, PRVI INTERVJU IZ ZATVORSKE ĆELIJE: Hapšenje Miloševića naplaćeno 5.000.000 dolara!

Naši sagovornici ovim potvrđuju navode bivšeg komandanta JSO Milorada Ulemeka Legije, koje smo ekskluzivno objavili, da su lideri DOS dobro finansijski naplatili "Miloševićevu glavu".

Fantomska firma

Ulemek, koji je zbog ubistva premijera Zorana Đinđića osuđen na 40 godina robije, naime tvrdi da je u javnost namerno puštena informacija prema kojoj su Miloševića hapsili članovi "zemunskog klana", jer je to bio jedini način da se naplati milionska ucena koju su Amerikanci svojevremeno raspisali za Miloševićem.

- Informacija da je u tome učestvovao "zemunski klan" klasična je podmetačina, koja je smišljena mnogo ranije, jer jedino tako su mogli da uzmu novac za Miloševića, odnosno pet miliona dolara, koliko je davano za njegovo hapšenje. Da su ga uhapsili državni organi, onda ne bi mogle pare da se uzmu. Zato je puštena ta priča o "zemuncima"... - ustvrdio je Legija u intervjuu za nedeljnik "Ekspres" (ceo intervju biće objavljen 27. maja).

Prema rečima naših izvora, milioni su isplaćeni samo dan posle Miloševićevog hapšenja, 2. aprila 2001. godine, na račun jedne ofšor firme na Kipru.

- Pare su neko vreme stajale na računu, da bi zatim bile podignute i gubi im se svaki trag... Firma je potom ugašena, a dodatni dokaz da je napravljena striktno za tu namenu jeste da nikakav priliv osim tog nije ni imala - prenosi naš sagovornik.

I Radovana Karadžića 'naplatili' preko ofšora

Kako su mediji pisali, Amerikanci su za informaciju koja je pomogla u hapšenju bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića uplatili nagradu od pet miliona dolara na račun na Britanskim Devičanskim Ostrvima.
Novine su tada prenele da su SAD, u okviru programa Stejt departmenta "Nagrade za pravdu", novac uplatile pod brojem RW 20-036-008/2 anonimnoj osobi 23. jula, dva dana nakon što je objavljena vest o hapšenju. Karadžić je tvrdio da su taj novac uzeli Boris Tadić, Snežana Malović, Miodrag Miki Rakić i Vladimir Vukčević, koji su ga tri dana držali u tajnom pritvoru kako bi naplatili milione.

VUČIĆ: Neka mi ne pričaju o fantomkama oni koju su POD NJIMA HAPSILI MILOŠEVIĆA!

Naša saznanja juče niko nije želeo zvanično da komentariše.

Kako nam je, međutim, nezvanično rečeno u vrhu pravosuđa, nadležni su pokrenuli istragu o tome kako je Ulemek dao intervju, pošto mu to nije dozvoljeno:

- Sva je prilika da će Legija biti kažnjen izolacijom, odnosno da će mu na neko vreme biti uskraćen kontakt s porodicom. Njegovog advokata verovatno čeka novčana kazna, jer se sumnja da je upravo on prošvercovao Legijine odgovore medijima...

Međunarodna tajna

Bezbednosni stručnjak Božidar Spasić, s druge strane, ocenjuje da u Legijinim tvrdnjama sigurno ima istine i da nadležni konačno moraju da istraže šta se desilo s novcem.

- Ovo je međunarodna tajna! Legiji treba verovati jer je bio u epicentru operativne i izvršne vlasti i tajne policije. U to vreme su postizani aranžmani o kojima govori, a posebno su bile popularne ofšor kompanije. Amerikancima je bilo potpuno nevažno kome uplaćuju novac. Legija sigurno ne zna ko je sve dobio novac, osim onog dela koji je sam dobio. Isti mehanizam je posle korišćen i prilikom hapšenja Radovana Karadžića - zaključuje Spasić.
 

Tagovi: