01.06.2016.

21:59

Foto:

Hronika

STRAH NA ČUKARICI: Legijinu kuću niko ne sme da kupi, komšije tvrde da se čuju glasovi iz dvorišta!

U drugom delu lamele iste vile koji nije oduzet i pripada Ulemekovoj supruzi Aleksandri Ivanović nema nikoga. Kako saznajemo, u Direkciji za oduzetu imovinu i Vladi Srbije je odlučeno da Ulemekova vila neće ići na licitaciju i da je korisnije da bude korišćena kao dečja ustanova.

MILORAD ULEMEK LEGIJA, PRVI INTERVJU IZ ZATVORSKE ĆELIJE: Hapšenje Miloševića naplaćeno 5.000.000 dolara!

- Da je vila išla na licitaciju, pitanje je da li bi se neko usudio da je kupi, a postojala je mogućnost da jedini kupci budu Ulemekovi saradnici i prijatelji. Kada su prodavane zaplenjene pokretne stvari Darka Šarića, među kupcima su uglavnom bili njegovi prijatelji - kaže izvor. 

Kada je vila preuzeta juna 2009, ispred kuće su stajali Ulemekovi saborci iz “crvenih beretki”, dok su advokati pokušali da ospore ulazak predstavnika Direkcije, a njegova supruga je demonstrativno neposredno pre toga odvela decu kod komšija. 

Međutim, vila je pre dolaska predstavnika Direkcije bila potpuno ispražnjena i čak je i struja bila isključena. Jedino je ostala opremljena kuhinja i džakuzi ugrađen u kupatilu.

Public

Komšije kažu da Aleksandru Ivanović nisu viđali u vili od 2005. Ulemek se predao 1. maja 2004. baš ispred te kuće.

- Ona ne dolazi ovde. Nikad je nismo videli, a stalno prolazimo ovom ulicom - kaže jedan od komšija.

ŠEŠELJ PREDLAŽE NAGODBU SA LEGIJOM: On sve zna, treba da bude SVEDOK-SARADNIK!

Drugi prolaznik kaže da se o dešavanjima u toj kući po komšiluku šire tračevi.

- Svašta se priča, ali to ništa nije provereno, pa je bolje da ćutim. Tu nema nikoga, ali se s vremena na vreme čuju glasovi iz dvorišta - kaže stanar Ulice Ilije Stojadinović, u kojoj je pod brojem 87 Ulemekova kuća.

Gospođa koja redovno šeta psa pored Ulemekove kuće takođe kaže da Aleksandru godinama nije videla u toj kući, niti je ikada primetila da bilo ko dolazi. U delu kuće, koji se vodi pod istim brojem na kome su i ulazi za deo koji je oduzet Ulemeku i delu koji pripada Aleksandri, jeste i deo koji je kupila njena tetka.

Preko velike gvozdene kapije, kojom je ograđena cela kuća, video se veš na sušilici ispred ulaznih vrata, u dvorištu nije bilo nikoga, ali je kretanje novinara zabeleženo kamerama koje su postavljene ispred ulaza u Aleksandrin deo. 

Public

Zaposleni u predškolskoj ustanovi “Čukarica”, iako su na prvi susret veoma ljubazni, na pitanje o tome da li i ko živi u kući su odbijali da bilo šta kažu.

Ulemeku je 2011. trajno oduzet deo vile od 187 kvadrata, zbog sumnje da je vila stečena kriminalom, a prošle godine Apelacioni sud je pravosnažno potvrdio odluku. On u Zabeli izdržava kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva Zorana Đinđića, zločina zemunskog klana, na Ibarskoj magistrali i ubistva Ivana Stambolića.

Ulemekova supruga Aleksandra je 2004. sa firmom “Stankom” sklopila ugovor o kupovini lamele B od 149 kvadrata, dok je njena tetka iste godine kupila treći deo kuće. Aleksandra se, međutim, iz kuće iselila 2009. i preselila kod majke u stan u obližnjoj ulici.

Tužilaštvo je na početku tražilo da se oduzme i Aleksandrin deo kuće, ali je Specijalni sud odbacio ovaj zahtev uz obrazloženje da je ona dokazala poreklo imovine.

Tagovi: