01.07.2016.

17:15

Foto:

Hronika

(VIDEO) DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Major Mladenović odustao od samospaljivanja!

Posle tročasovne drame, na nagovor pregovaraca, lekar-major Vojske Srbijem Danilo Mladenović koji je ispred zgrade Ministarstva odbrane u Beogradu pretio da će se zapaliti, odlučio je da odustane od suicidne namere. 

Drama je počela kada se major Danilo Mladenović polio benzinom, nezadovoljan što nakon više pokušaja nije unapređen u viši čin, iako je kako tvrdi, stekao sve uslove za to.

 

On je u uniformi, pored sebe držao flašu sa benzinom i zahtevao razgovor s ministrom odbrane.

Pregovarači su razgovarali sa njim, a vojna policija obezbeđivala je mesto mogućeg incidenta...Pored zgrade Ministarstva odbrane nalazila su se vatrogasna kola i ambulantna kola VMA.

 

Major je rekao da je protestovao već nekoliko dana ispred Ministarstva, i da je sinoć odveden na VMA, ali da se vratio ispred zgrade odlučan da istraje u svojim namerama. 

Ipak na nagovor pregovarača major je odlučio da odustane od suicidne namere....Iako je odustao od samoubistva major je govorio kako ima nameru da ostane ispred ulaza u MInistarstvo odbrane sve dok se njegov slućaj ne reši.

 - Ostajem ovde do daljneg i nemam nameru da odem. Ovde sam da branim čast srpskog oficira - istakao je Mladenović i dodao da čeka prijem kod ministra odbrane Zorana Đorđevića.

PREDSEDNIK VOJNOG SINDIKATA: Postignut dogovor!

Novica Antić, predsednik vojnog sindikata Srbije, čiji je Mladenović član, kaže da je postignut dogovor sa ministrom odbrane i da će u četvrtak u 12 sati, ministar primiti vojnu delegaciju, Mladenovića i članove sindikata na razgovor o rešavanju njegovog statusa.

Nakon toga, Mladenović je otišao uz napomenu da će se vratiti ukoliko se na tom sastanku ne bude rešio njegov problem.

Dodaje se da je Mladenović prvobitno podneo zahtev da bude postavljen na formacijsko mesto potpukovnika u Odeljenju za infektivne bolesti VB Niš.

- Reč je o mestu načelnika Odeljenja - lekara specijaliste infektivnih bolesti. Postavljenje fizijatra na formacijsko mesto infektologa sa stručne strane ne može biti opravdano nijednim razlogom s obzirom na to da te dve specijalnosti nemaju nikakvih zajedničkih tačaka.

Kako se tvrdi, s majorom Mladenovićem je razgovarano "desetinu puta, počev od upravnika VB Niš, preko načelnika Uprave za vojne zdravstvo MO, pa sve do Kabineta ministra odbrane i ministra odbrane lično".

- Uz svu dobru volju pretpostavljenih starešina da ga po normativno-pravnoj regulativi postave na mesto adekvatno činu i struci, a to je mesto majora fizijatra, dr Mladenović menjao je svoje zahteve. Prema poslednjem zahtevu, Mladenović traži da bude postavljen na mesto potpukovnika fizijatra, na način koji nije svojstven oficiru Vojske Srbije i pripadniku Ministarstva odbrane, koji nosi uniformu- navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako se navodi u saopštenju, istorija ovog slučaja datira još od 2012. godine, u kojoj su sem pretpostavljenih starešina i pravnika, uključeni i psiholozi i psihijatri, koji su takođe razgovarali sa njim.

Tagovi: