04.09.2016.

16:45

Foto:

Hronika

ODLUČENO: Hrvatskom špijunu koji je odavao vojne tajne Srbije određen pritvor do 30 dana!

Sudija za prethodni postupak Viseg suda u Beogradu doneo je resenje kojim je protiv okrivljenog odredio pritvor do 30 dana, precizirala je portparol suda Tanja Koljenšić za Tanjug.

Osumnjičeni Čolović saslušan je danas u Palati pravde, nakon čega je tužilaštvo saopštilo da je pokrenulo istragu.

Podsetimo, nakon saslušanja, tužilac je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložio da mu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti , a za navedeno krivično delo je predviđena kazna zatvora preko 10 godina, saopšteno je iz tužilaštva.

VIŠE TUŽILAŠTVO NAKON SASLUŠANJA Predložen pritvor za hrvatskog špijuna Čedu Čolovića!

Prema Krivičnom zakoniku Srbije, kazna od tri do 15 godina zatvora zaprećena je za one koji tajne - vojne, ekonomske ili službene saopšte, predaju ili učine dostupnim stranoj državi, stranoj organizaciji ili licu koje im služi.

Zatvor od pet do 15 godina zaprećen je za one koji za stranu državu ili organizaciju stvaraju obaveštajnu službu u Srbiji ili njome rukovode.

ŠPIJUN NA SASLUŠANJU! Čedo Čolović izveden pred tužioca!

Od jedne do 10 godina zatvora zaprećeno je u slučaju stupanja u stranu obaveštajnu službu, a jedna do osam godina u slučaju pribavljanja tajnih podataka ili dokumenata u nameri da se saopšte ili predaju stranoj državi, organizaciji ili osobi koja im služi.

Tagovi: