19.09.2016.

16:27

Foto:

Hronika

ČANAK ODLOŽEN! Suđenje za prebijanje Lešanovića 21. oktobra!

Naime, iako su na suđenje došli svi - i Čanak sa braniocima i oštećeni Lešanović sa pumonoćnikom i stalni sudski veštak, suđenje je odloženo na molbu odbrane da se pretres održi u većoj sudnici od one koja je danas obezbeđena jer u nju nisu mogli da stanu svi zainteresovani.

Sud je usvojio tu molbu i najavio da će obavestiti stranke u kojoj će se sudnici održati naredni pretres.

Lešanovićev punomoćnik advoakt Goran Petronijević rekao je Tanjugu da smatra je današnje odlaganje zapravo zloupotreba prava usmerena na odugovlačenje postupka u pravcu zastarevanja optužbi protiv Čanka.

Osnovni sud u Novom Sadu oslobodio je zimus Čanka optužbi, ali je tu presudu po žlabi ukinuo Apelacioni sud u Novom Sadu i naložio ponavljanje suđenja.

Početkom meseca suđenje je odloženo zbog izostanka Čanka.

Tužilaštvo optužnicom tereti Čanka da je u tuči ispred kafane "Tako je suđeno", u septembru 2012. godine, prema Pavlu Lešanoviću izvršio krivična dela nanošenje „lakih telesnih povreda“ i „ugrožavanje bezbednosti“.

Čanak je navodno u pratnji obezbeđenja 23. septembra 2012. godine, u posleponoćnim satima ispred kafane “Tako je suđeno”pretukao Lešanovića, koji mu je prethodno uputio niz uvreda.

Tagovi: