20.09.2016.

21:40

Foto:

Hronika

DABOVIĆ NARKO-MULA BEOGRADSKIH TAJKUNA: Brat slavnih košarkašica nosio kokain moćne crnogorske familije!

Milan Dabović (29), brat košarkaških reprezentativki Ane i Milice Dabović, bio je običan kurir krupnih narko-dilera iz Crne Gore i prenosio je kokain izuzetne čistoće koji se koristio na žurkama u Beogradu, na kojima šenluče bogate i poznate ličnosti!

Dabović je pao u petak na Brankovom mostu u Beogradu posle jednomesečnog praćenja naše policije. U torbici je imao 2,37 kilograma kokaina, vrednog oko 200.000 evra!

Brojke - 80 evra je minimalna cena za gram čistog kokaina

Praćen mesec dana

U policiji kažu da je Milan u petak trebalo da prosledi kokain još jedom kuriru i da je pitanje da li je i sam znao čija je droga i ko ju je poslao iz Crne Gore u Beograd.

- Dabović nije neki bitan igrač u ovom "poslu" i najverovatnije se polakomio na laku zaradu, pa je pristao da prenosi kokain. On je bio praćen poslednjih mesec dana u Srbiji i odlučeno je da se hapšenje organizuje na Brankovom mostu jer je tu najmanja mogućnost da pokuša da pobegne. Vozio se u "smartu" švajcarskih registracija kad ga je zaustavila policija i stavila mu lisice na ruke - objašnjava naš izvor.

(VIDEO) OVAKO JE UHAPŠEN NARKO DILER DABOVIĆ: Policija je blokirala most, sve ostalo je bila rutina!

 

Milan Dabović nije neki bitan igrač u ovom "poslu" i najverovatnije se polakomio na laku zaradu

Izvor iz istrage

On dodaje da kokain najverovatnije pripada jednoj moćnoj kriminalnoj grupi iz Crne Gore.

- Trenutno se ispituje da li je Dabović uopšte znao čija je droga i za koga je prenosi ili je samo iskorišćen kao "mula" (kurir koji prenosi drogu, prim. aut.) S obzirom na to da je kokain izuzetne čistoće, veoma je skup i koriste ga mahom tajkuni i poznate ličnosti na svojim razularenim žurkama. Cena grama ovako čistog kokaina kreće se između 80 i 100 evra - kaže sagovornik Informera.

Informer

Policija ispituje i da li je Milan preko svog brata od strica Marka Dabovića ušao u "posao" sa transportom droge. Marko je kao član grupe pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića osuđen na 11 godina zatvora, ali se do pravosnažnosti postupka brani sa slobode.

GLAVA PORODICE DABOVIĆ, OTAC MILAN OTVORIO DUŠU: Šokiran sam, mom sinu je napakovano hapšenje!

Policija, inače, do hapšenja nije znala da je Milan brat naših slavnih košarkašica koje su osvojile bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ove godine. Droga je, pritom, bila spakovana u dve kese, u crnoj torbici sa aplikacijom "Rio 2016", kakve su nosili i naši olimpijci. Milan je ovu torbu najverovatnije dobio na poklon od sestara posle Olimpijade.

On je tek na saslušanju u policiji rekao čiji je brat i naglasio da njegove sestre nemaju nikakve veze s tom drogom.

Porodica bez komentara

Uhapšeni Dabović i sam trenira košarku. Do pre dve godine igrao je za KK Sloga iz Smedereva, ali nikad ni približno nije dostigao uspeh svojih sestara. Otac Milan, po kojem je dobio ime, dugi niz godina je košarkaši trener.

Milanovi otac i sestre nisu želeli da komentarišu njegovo hapšenje. Kratko su rekli da je to težak period za njihovu porodicu i da će vreme pokazati šta se tu zaista desilo. 

Informer

Preti mu do 12 godina robije

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Milanu Daboviću, a Tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Za to mu preti od tri do 12 godina zatvora.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu Dabović je bio uznemiren i uplašen i osim svojih podataka nije progovorio ni reč na postavljena pitanja odakle mu kokain i kome je tolika količina narkotika bila namenjena.

Tagovi: