26.09.2016.

22:13

Foto:

Hronika

ONI SU UZGAJALI VIŠE OD TONE MARIHUANE: Kako su uhapšeni dileri u okolini Kanjiže!

Policija je juče uhapsila pet osoba jer je na njihovim plantažama u okolini Kanjiže otkrila bezmalo tonu i 250 kilograma zasada marihuane, vredne pola miliona evra!

VELIKA AKCIJA MUP! Zaplenjeno rekordnih 1.250 kilograma marihuane u Kanjiži!

Kako saznajemo u policiji, uhapšeni su Jozef Lakatoš (59), njegovi sin Edin (33) i ćerka Edina (22), kao i braća Molnar - Ervin (26) i Erne (19). Pretpostavlja se da je ova grupa marihuanu iz svojih zasada krijumčarila u Mađarsku i da je ona bila namenjena za tržište narkotika Zapadne Evrope.

Sakrivene plantaže

Do hapšenja kriminalne grupe i otkrivanja plantaže marihuane došlo je nakon operativnog rada policije na terenu.

Public

- Svi uhapšeni bili su praćeni izvesni period zbog sumnje da su umešani u kriminalne radnje. Zasad indijske konoplje, sa 340 stabljika visine preko dva metra, otkriven je u njivi Edina Lakatoša, a istragom je utvrđeno da ih je on uzgajao sa svojim drugovima Ervinom i Erneom Molnar - kažu u policiji.

Public

Da je proizvodnja marihuane bila gotovo porodični biznis pokazalo se kada je policija kod Edinovog oca i sestre pronašla drogu.

- Nakon otkrivene plantaže u kukuruzu izvršen je pretres automobila Jozefa Lakatoša, Edinovog oca, i u njemu su pronađena dva kilograma već osušene marihuane spakovane u najlon-kese i spremne za prodaju. Pregledom porodične kuće i u torbici Edinove sestre Edine pronađena je manja količina već osušene "trave" - saznajemo do izvora bliskog istrazi.

Public

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega će biti privedeni Višem tužilaštvu u Subotici.

Živeli u luksuzu

Za meštane Kanjiže uhapšeni Lakatoši bili su samo uspešni poljoprivrednici, iako komšije kažu da im jeste bilo sumnjiv luksuz u kome su živeli.

MUP U AKCIJI: Zaplenjeno 36 kilograma droge, uhapšene tri osobe!

- Lakatoši imaju četiri kuće i tri džipa. Jeste da su radili dosta, ali i svi mi radimo, pa ne možemo da imamo takav kapital. Za Molnare mogu samo da kažem da me ništa ne čudi. Svaki dan sam ih viđao u drugom BMW. Mislim da ih imaju ukupno pet. Pitali smo se odakle im, a sada nam je jasno - kaže meštanin Kanjiže.

Tagovi: