14.10.2016.

15:59

Foto:

Hronika

ODBIJENE SVE ŽALBE! Pravosnažna optužnica protiv Kosmajca, sledi suđenje!

Apelacioni sud je do daljeg produžio Kosmajcu meru zabrane napuštanja teritorije Srbije i oduzimanje pasoša, uz obavezu da se svakog 1. u mececu javlja policiji.

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe branilaca okrivljenih i potvrdio rešenje Višeg suda od 25. jula kojim je potvrđena optužnica protiv Dragoslava Kosmajca, Draga Milidraga i Milana Rapajića, rekla je portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić Tanjugu.

VIŠI SUD Dragoslavu Kosmajcu privremeno oduzeta 23 objekta!

U obrazloženju odluke se navodi da je prvostepeni sud pravilno našao da prikupljeni dokazi u toku istražnog postupka potkrepljuju opravdanu sumnju da su okrivljeni izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret i da nije potrebna dopuna istrage, dodala je Piljić.

Ovom odlukom optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv Kosmajca postala je pravosnažna pa bi uskoro trebalo da mu Viši sud zakaže početak suđenja.

(FOTO) NAJVEĆI BALKANSKI NARKO-DILER ĆE IPAK ODGOVARATI: Kosmajac oštetio državu za 95.000 evra!

Kosmajac se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Dragi Milidrag za zloupotrebu sluzbenog položaja, a Milan Rapaić za pomaganje u izvršenju tog dela.

Ovo je dopunjena optužnica koja je podignuta protiv Kosmajca, jer je prva optužnica bila vraćena na dopunu istrage u oktobru 2015. godine.

VIŠI SUD POTVRDIO OPTUŽNICU: Dragoslav Kosmajac će odgovarati zbog zloupotrebe službenog položaja!

Tužilaštvo nakon podizanja optužnice nije navelo konkretne radnje za koje se Kosmajac tereti, a Krik je ranije preneo da je optužen jer je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra.

Viši sud u Beogradu je u julu pravosnažno odbio optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se teretio za krivično delo poreska utaja, jer je zaključeno da nije izvršio krivično već da je reč o prekršaju.

(FOTO) NARKO KOSMAJAC GLAVNI BAJA U ARENI! Neočekivani gost na koncertu u čast Tome Zdravkovića!

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama predstavnika vlasti dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

Kosmajcu je ranije privremeno mu je zaplenjeno 20-ak lokala.

Tagovi: