21.10.2016.

21:39

Foto:

Hronika

SILEDŽIJSKO PONAŠANJE NENADA ČANKA U SUDNICI: Urlao, lupao štapom o sto, reagovala sudska straža!

Na glavnom pretresu u novosadskom Osnovnom sudu danas su se pojavila obojica aktera, a Čanak je tokom sučeljavanja lice u lice sa Lešanovićem izazvao incident, zbog kog je morala da reaguje sudska straža.

On je tokom sučeljavanja vikao, a zatim i udario štapom za hodanje o sto za kojim sede tužilac i Lešanovićev advokat, nakon čega je Lešanovićev advokat zatražio pauzu i uvođenje sudske straže. Lešanovićev branilac Goran Petronijević je rekao je da se oseća ugroženo i da su ne sme dozvoliti takvo preteće ponašanje, dok su Čankovi advokati objasnili da je on samo hteo da pokaže da ne može da zamahne palicom.

ZAVRŠENO SUĐENJE ČANKU: Presuda zbog tuče u kafani 'Tako je suđeno' zakazana za utorak!

Suđenje je nastavljeno uz prisustvo dva stražara, a danas su iznete i završne reči. Tužilaštvo je zatražilo odbijajuću presudu za delo ugoržavanje sigurnosti, jer je slučaj sa upiranjem pištolja u Leanovićevog vozača Bojana Karišika zastareo.

Pre incidenta Čanak je rekao da nikoga nije tukao, ali da mu je sada žao što nije.

Tužilaštvo je zatražilo da se Čanak kazni ulosvnom kaznom od osam meseci zatvora za nanošenje lakših telesnih povreda Pavlu Lešanovića, kog je, prema optužnici udario štapom u slepoočnicu, što je Čanak negirao.

Tagovi: