29.10.2016.

15:45

Foto:

Hronika

TORTURA U SOBI 47 ZATVORA U SMEDEREVU! Robijaši tukli cimera i primoravali ga na seks?!

Njih dvojica su žrtvu dva meseca tukli, palili mu genitalije, primoravali na oralni i analni seks i čak su ga silovali drškom od metle.

Tortura u sobi 47 zatvora počela je krajem decembra prošle i trajala do sredine februara ove godine. Milan J. u pritvoru je čekao presudu zbog teškog ubistva, a Nenad J. je pritvoren zbog razbojništva.

Žrtva D. J. u pritvoru je bila zbog zloupotreba droge.Tokom iživljavanja nad žrtvom, terali su ga da pije urin i vodu iz wc šolje i da liže pod. Nagovarali su ga da se obesi "jer nije za život", a i zato što su smatrali da je homoseksualac.

Milan J. je inače pravosnažno osuđen za teško ubistvo počinjeno prošle godine. Tokom pljačke kuće u Smederevu, šrafcigerom je ubio vlasnicu M. P. (58) i za to dobio 18 godina zatvora.Upućeni kažu da u srpskim zatvorima postoji seksualno iskorišćavanje i zlostavljanje, posebno kada je reč o osuđenicima na decenijske kazne, koji su svesni da to ne može bitno promeniti njihov zatvorski staž. Silovanja uglavnom ostanu među zidinama ćelija. Pokretanje krivičnog postupka smatra se podvigom, a da silovanje dobije ovakav sudski epilog to je u Srbiji nezabeleženo.

Tagovi: