18.01.2017.

14:53

Foto:

Hronika

ZRENJANIN: Počelo suđenje Zlatiću za masakr u Žitištu!

Zlatić je u letnjoj bašti kafića "Makijato", iz automatske puške rafalnom paljbom, ispalio dvadeset i šest metaka i ubio suprugu Dijanu Zlatić s kojom je bi u brakorazvodnoj parnici, Stevu Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, zatim Jovana Popovića iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca, a tom prilikom je ranio još 22 osobe.

Mediji prenose da je Zlatić u sudnicu uveden u pratnji više pripadnika sudskog obezbeđenja i policije, kao i da je nosio pancirni prsluk, dok su početak suđenja pratili članovi porodica nastradalih i ranjenih u njegovom letošnjem masakru.

Zlatić je kako pišu mediji, rekao da ostaje pri navodima sa pripremnog rocišta od 8. decembra prošle godine (koje je bilo po zakonu zatvoreno za javnost) i izjavama datim 3. jula u Policijskoj upravi Zrenjanin.

- Teško mi je da rekonstruišem događaj i da pričam kako je bilo, ali ako bude potrebno da još nešto objasnim, spreman sam na to. Što se tiče oštećenih, ne znam kako da izrazim žaljenje i saučešce, to su sve ljudi koje poznajem, ili sa kojima sam bio u dobrim odnosima - naveo je Zlatić.

Mediji ukazuju da optuženi nijednog trenutka nije rekao da mu je žao što je ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, niti ostale.

Suđenje se nastavlja sutra izvodenjem dokaza i saslušanjem svedoka.

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu Zlatića tereti za krivično delo teško ubistvo i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Istom optužnicom se Zlatiću pored petostrukog ubistva stavlja na teret da je do 2. jula, na tavanu svoje kuće, neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju i to jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

Zlatić je u pritvoru a brani ga advokat po službenoj dužnosti kojeg mu je postavio sud.

Tagovi: