20.01.2017.

20:36

Foto:

Hronika

OTAC TIJANE JURIĆ: BARBARA JE OTETA, ŽIVA JE! Dovešću mađarske specijalce da je traže!

Barbara Vitez (15) iz Sente najverovatnije je živa, a priča o tome da je pala sa mosta u Tisu puna je nelogičnosti, tvrdi Igor Jurić, otac Tijane Jurić koju je u julu 2014. u Bajmoku zverski ubio mesar Dragan Đurić!

MALA BARBARA SE NIJE UTOPILA, OTELI SU JE TRGOVCI LJUDIMA?! Interpol isputuje slučaj, otac sumnja da je odvedena van Srbije!

Tijanin otac uključio se u potragu za devojčicom iz Sente i ponudio da preko svoje fondacije dovede specijalce iz Mađarske posebno obučene za ovakve vrste istraga! Jurić tvrdi da samo oni mogu da pronađu Barbaru i kaže da će od naše policije tražiti da Mađarima bude dozvoljeno da se uključe u potragu.

Postoje neke sličnosti između Barbarinog nestanka i slučaja moje Tijane
Igor Jurić

Ometanje istrage

Prema rečima Igora Jurića, postoje neke sličnosti između Barbarinog nestanka i slučaja njegove Tijane i zato je svaki trenutak u istrazi veoma bitan.

- Barbarini roditelji su kontaktirali sa mnom, saslušao sam njihovu priču i uverio se da ima dosta nelogičnosti u tvrdnjama da je ona upala u Tisu i udavila se. Prema onome što sam čuo i saznao, postoji velika verovatnoća da je ona ipak oteta i da je negde živa. Uverio sam se da se neke izjave svedoka tu ne podudaraju. Takođe, nejasno je koliko je dece bilo sa Barbarom u trenutku nestanka. Prema zvaničnoj verziji bilo ih je dvoje, ali tu je i misteriozni treći dečak na kog ukazuje Barbarin otac. On se čas pojavljuje u istrazi, a čas ga nema. Osim toga, taj kraj u kom je Barbara nestala pun je narkomana i kriminalaca. Možda je neko od njih umešan ili neko treće lice?! Važno je da istina o ovom slučaju izađe na videlo i da javnost bude upoznata sa tim - ističe Jurić.

AGONIJA RODITELJA BARBARE VITEZ: Telo naše ćerke još nije isplivalo, kako je to moguće!

Nije ni stigla do mosta

Snimci sigurnosnih kamera koji su roditeljima Barbare Vitez pokazani u tužilaštvu u Subotici mogli bi da sruše zvaničnu verziju njenog nestanka jer ukazuju da ona uopšte nije ni stigla do mosta na Tisi.
- Barbara je poslednji put snimljena sa dvojicom drugara u marketu "Idea". Kada su izašli, otišli su u pravcu potpuno suprotnom od mosta. Osim toga, rođendan na koji su išli nije ni održan, jer roditelji slavljenika to nisu dozvolili. Mnogo je nelogičnosti isplivalo i sada čekamo da nam istraga pokaže šta je istina - kaže Barbarin otac Endre.

On kaže da je uočio mnoge faktore koji ometaju ovu istragu, što jasno govori u prilog tezi da tu stvari nisu čiste.

- Pojavilo se to pismo u kom se tvrdi da je Barbari nešto sipano u piće na rođendanu, da je silovana i ubijena. Posle se pokazalo da je to krivi trag. Osim toga, njeni drugovi su davali izjave na poligrafu, ali nikada do kraja nije rečeno šta su tamo rekli - navodi Jurić.

Vrhunski tragači

Tijanin otac smatra da bi angažovanje agencije iz Mađarske koja ima specijalno obučene tragače moglo da pomogne rešenju ovog slučaja.

- Ja sam već kontaktirao sa njima i pristali su da dođu. Čeka se samo dozvola naše policije... Ta agencija ima specijalno obučene ronioce, pse tragače, stručnjake za pretragu terena u uslovima zemljotresa i poplava. Ako bi oni došli, pročešljali teren, povezali neke detalje iz istrage, možda bismo pronašli Barbaru živu. Ili bismo barem otkrili šta se sa njom tačno dogodilo - objašnjava Jurić.
 

Tagovi: