28.01.2017.

10:02

Foto:

Hronika

MISTERIOZNA SUDBINA MALE BARBARE VITEZ IZ SENTE: Policija znala da je nestala deset minuta pre svedoka?!

 

Iako su pre nekoliko nedelja, roditelji imali zvaničan sastanak sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, gde su zahtevali uvid u kompletnu istragu, tek pre nekoliko dana njihov apel usvojen je od strane nadležnih organa.

Tokom razgovora sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, novosadskim apelacionim tužiocem Milanom Tkalcem i Višim javnim tužiocem u Subotici Miroslavom Krkelićem, Endre i Melinda su se upoznali sa tokom istrage, detaljima merama i radnjama koje su sproveli tužilaštvo i policija.

Barbarin otac Endre i nakon sastanka sa tužiocima i policijom nije mogao da sakrije sumnju koju opravdava onim što je video i pročitao tokom sastanka u Senti:

- Ne mogu da razumem da su nama u 22.15 sati javili da je Barbara nestala, a onda kada sam dobio na uvid slučaj, pročitao sam da je jedan od dečaka u 22.25 sati prijavio nestanak naše ćerke. Tu nema nikakve logike - kaže Endre:

facebook

- Kako je moguće da je prvo policija obavestila nas, pa je tek onda prijavljen njen nestanak?!

Roditelji takođe dodaju, da su imali priliku i da vide snimak sa sigurnosnih kamera koji opet po njima ne pokazuje jasno da su se uputili ka mostu:

- Tačno je, na snimku se vide Barbara i dvojica dečaka kako idu iz prodavnice IDEA, ali se ne vidi da oni idu ka mostu - izražava svoju sumnju otac.

Roditelji Melinda i Endre, potvrđuju da će učestvovati u daljoj istrazi, sve dok se prava istina ne otkrije.

Podsetimo, devojčica Barbara Vitez nestala je kobne noći 25. novembra kada je pala sa senćanskog mosta u reku Tisu. Ni nakon dva meseca uprkos anagažovanosti brojnih spasilačkih jedinica pa i profesionalnih ronioca iz jedinica Žandarmerije, njeno telo nije pronađeno.

Tagovi: