08.02.2017.

22:45

Foto:

Hronika

HEROJSKA SMRT PRIPADNIKA MUP KOD GROCKE: Policajci stradali dok su jurili lopove!

Inspektor beogradske kriminalističke policije Nenad Stojadinović (29) je poginuo, a njegov kolega Vladimir Radujko (29) teško je povređen juče ujutro kad su se službenim "hjundaijem" zakucali u kamion tokom potere za kradljivcima automobila!

Stravičan sudar se dogodio oko pet sati na Smederevskom putu na ulazu u Grocku. Nesrećni Stojadinovć je preminuo odmah po prijemu u beogradski Urgentni centar, dok se lekari bore za život njegovog kolege.

Policija je ubrzo nakon tragičnog udesa uhapsila lopove A. Š. (18) i D. N. (30), dok je organizator ove pljačkaške bande Savica I. uspeo da pobegne.

Proklizao na putu

Kako saznajemo iz izvora u policiji, do tragedije je došlo tokom policijske potere za ukradenim "audijem", u kom su bili lopovi.

- Džip interventne patrole i neobeleženi policijski automobil "hjundai" pokušali su da zaustave lopove u ukradenom "audiju". Tokom jurnjave došlo je do tragedije na samom ulazu u Grocku iz smera Beograda - kaže Informerov sagovornik iz policije.

Prema njegovim rečima, policajac koji je upravljao "hjundaijem" zbog mokrog kolovoza je izgubio kontrolu i prešao u suprotnu traku, a zatim se velikom brzinom zakucao u kamion za prevoz hleba, koji je dolazio iz suprotnog pravca.

- "Hjundai" je bočno udario u kamion, od siline udara se odbio i sleteo u kanal pored puta - kažu u policiji.

Nakon sudara, lopovi su nastavili bekstvo, ali ih je nešto kasnije kod Smedereva sustigla druga ekipa operativaca kriminalističke policije i uhvatila ih.

Nažalost, odmah po prijemu lekari su konstatovali da je policajac Nenad Stojadinović preminuo, dok je stanje njegov kolege izuzetno teško i on je, prema nezvaničnim informacijama, u komi.

U ovom udesu povređeni su vozač i suvozač iz kamiona, ali oni, kako saznajemo, nisu životno ugroženi.

Časni i pošteni

Nastradali Nenad Stojadinović, kako su rekli u MUP, radio je 11 godina u beogradskoj policiji, i to na najtežim i najsloženijim poslovima.

- Časno i pošteno se borio protiv kriminala, a za požrtvovani i profesionalni rad više puta je nagrađivan. Požrtvovano, uz maksimalno zalaganje, Stojadinović je učestvovao u hapšenjima počinilaca najtežih krivičnih dela, često rizikujući i svoj život. Profesionalno i predano obavljajući svoj posao, nažalost, on je i nastradao. MUP porodici stradalog kolege izražava najdublje saučešće - navodi se u saopštenju.

Policajci su juče imali samo lepe reči i za teško povređenog Radujka.

- I on i Stojadinović su zaista sjajni momci i sigurno ne biste mogli da nađete nikog u beogradskoj policiji ko bi im nešto zamerio i u ljudskom i u profesionalnom smislu. Svi smo slomljeni zbog tragedije. Reč je o časnim i vrednim momcima, koji su od srca voleli svoj posao - kazao nam je kolega stradalih policajaca. 

Tagovi: