22.02.2017.

17:01

Foto:

Hronika

KRVAVI ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Evo šta se tačno dogodilo monstrumu iz Štrpca pre nego što je iskasapio rođenu decu!

Sve zanima, kako je uopšte moguće da se tako nešto dogodi? Kako roditelj može da ubije svoje dete? O čemu se tu radi? O čemu se radi u slučaju Dejana Krstičića? Da li se ljudi koji ubijaju svoju decu po nečemu razlikuju od, da tako kažemo, "običnih" ubica?

- U ovom slučaju to definitivno nije razuman čin. U pitanju je teško psihički obolela osoba. To je gubitak kontrole, pomračenje uma. Do toga dolazi kada se mozak preplavi teškim emocijama, to su emocije koje zdrava osoba ne doživljava, idu iz same dubine mozga, a u tom trenutku kontrolu preuzima limbički sistem. Tu je kraj! - kaže za naš portal psiholog Aleksandar Šibul.

Objašnjava kako sve dalje funkcioniše.

- U tom trenutku se svest gasi. Čovek više na neki način nije prisutan, to više nije on. Dolazi do teške agresije. Opet ponavljam, on nije svestan svog stanja, on nije svestan zločina koji čini. Dakle, u pitanju je osoba koja boluje psihopatije, odnosno psihopata.

Inače, Dejan je dan pre zločina trebalo sa ženom Anom da ide na pregled kod psihijatra. Familija kaže da je poslednjih dana bio paranoičan. Dakle, očigledno je da je reč o osobi koja ima istoriju psihijatrijskog lečenja.

- Da, on mora da ima istoriju lečenja. On je bio i pre agresivan. Definitivno nije moguće da je ceo svoj život bio miran i da mu je prvo agresivno "pucanje" napad nožem na svoju decu - priča Šibul.

Takođe ističe da nema razlike između ubica koje "dižu ruku" na svoju decu i onih koji ubijaju druge žrtve.

- Ne, tu nema razlike. Psihopata je psihopata. U tom trenutku ubiće bilo koga ko mu je tu. Dakle, da nisu bili blizanci tu, on bi nasrnuo na nekog drugog, bez obzira ko je u pitanju - kaže.

- Pa, ne. Vi to nikad ne znate. Ne može to da se predvidi... - tvrdi Šibul.

Ovu činjenicu potvrdila nam je i dr Vesna Tomić koja radi na instutu Batut.

- Neko ko boluje od ove vrste bolesti može da izgleda kao sasvim normalan čovek. Ni mi ne možemo to da vidimo, jer takvi bolesnici to umeju vešto da sakriju. To apsolutno nikako ne možete da vidite! Ne postoje signali za to.

Tagovi: