25.02.2017.

08:16

Foto:

Hronika

MONSTRUM TRAŽI DA MU SE PONOVI SUĐENJE?! Surčinski kasapin sad tvrdi DA NIJE UBIO TIJANU!

Nijedan advokat nije hteo to da mu učini, verovatno smatrajući da je to čisto gubljenje vremena

Dragan Đurić iz Surčina, koji je osuđen na 40 godina zatvora jer je u julu 2014. u Bajmoku svirepo ubio Tijanu Jurić (15), nedavno se žalio aktivistima jedne organizacije koja se bavi pravima osuđenika da nije ubio devojčicu i da mu je policija sve smestila?!?

Uprkos čvrstim i neoborivim dokazima koji nedvosmisleno ukazuju da je zverski presudio devojčici, Đurić sad iz zatvora "Nova skela" pokušava da nađe advokata koji bi mu izdejstvovao novo suđenje!

Naš sagovornik iz organizacije za prava osuđenika kaže da je Đurić tokom sastanka s njima uporno tvrdio da mu je policija u avgustu 2014, nakon hapšenja, pod pretnjama iznudila priznanje.

- Žalio se da su ga inspektori uhvatili na prepad i zaplašili, pa on nije ni bio svestan šta priča. Kazao je da mu je sve smešteno i da nije ubio devojčicu - kazao je naš sagovornik.

Đurić je, prema njegovim rečima, pokušao da kontaktira nekoliko advokata koji bi mu pomogli da uputi zahtev Kasacionom sudu radi ponavljanja sudskog postupka.

- On se nada da će mu, ukoliko mu neki pravnik pomogne, ponovo biti suđeno. Međutim, nijedan advokat nije hteo to da mu učini, verovatno smatrajući da je to čisto gubljenje vremena, jer Đurić nema nikakve šanse za ponavljanje suđenja - rekao je naš sagovornik.

Igor Jurić bez komentara

agencije

Redakcija Informera pokušala je da stupi u kontakt i sa Igorom Jurićem, ocem ubijene devojčice. Međutim, on nam se do zaključenja ovog broja Informera nije odazivao na pozive i poruke.

On je dodao i da im se Đurić nije mnogo žalio na tretman u maksimalno obezbeđenom zatvoru "Nova skela", gde kaznu služe najopasniji osuđenici.

Advokat Viktor Gostiljac, koji je zastupao Đurića na suđenju, rekao nam je da nije čuo da njegov nekadašnji klijent želi ponavljanje postupka.

- Nisam više u kontaktu s njim, a ni moju kancelariju niko nije kontaktirao sa takvim zahtevom - rekao je Gostiljac.

On je dodao da svako ima pravo na vanredni pravni lek ukoliko se pojavi neka nova značajna činjenica koja bi mogla bitno da utiče na promenu sudske odluke.

Podsetimo, Đurić je uhapšen 7. avgusta 2014. godine, 13 dana pošto je u Bajmoku nestala Tijana Jurić. On je brzo nakon hapšenja do detalja opisao kako je kobne večeri pio alkohol, pa je oteo devojčicu, ubacio je u auto, pokušao da je siluje i na kraju je ubio.

Čak je odveo policiju do zabačene napuštene kuće pored divlje deponije pored Čonoplje, gde je zakopao telo.

Viši sud u Subotici je zbog ovog zločina koji je potresao javnost u Srbiji osudio Đurića na maksimalnu zatvorsku kaznu, što je potvrdio i Apelacioni sud u Novom Sadu. 

 

 

Tagovi: