28.02.2017.

22:33

Foto:

Hronika

(VIDEO) EVAKUISANO 74 RADNIKA: Pukovnik Zogović potvrdio spasavanje, za trojicom se još traga!

00.25 - Pukovnik Vojske Srbije Mihajlo Zogović jerekao da se intenzivno traga za trojicom radnika, da je 74 evakuisano iz bunkera , kao i da je 25 povređeno.

Grupa od 74 radnika se posle eksplozije sklonila u poseban objekat zavoda. Oni su tamo bili sve do evakuacije bili odsečeni jer se do njih nije moglo doći zbog teškog terena i opasnosti od novih eksplozija.

POVREĐENI RADNICI U STABILNOM STANJU: Nastradali u eksploziji nisu životno ugroženi, neki će na VMA!

23.05 - Radnici u bunkeru na bezbednom, ali za sada ne smeju da izlaze, javlja reporterka B92 sa lica mesta Zlatija Labović.

Kada im ekipe Vojske Srbije potvrde da je teren siguran i da tokom njihovog izlaska ne može da dođe do ponovnih eksplozija ovi ljudi će smeti da izađu napolje.

printscreen

22.33- Kako se navodi, oko 70 radnika zaposlenih u zavodu, koji su se nakon prve eksplozije sklonili u šumu, potpuno su bezbedni ali su blokirani, javlja dopisnik RTS-a.

Radi se na njihovoj evakuaciji po grupama. 

Ranije je javljeno da je jedan od trojice radnika koji se vode kao nestali, stupio u kontakt sa članom svoje porodice i preneo da su oni zarobljeni u jednom bunkeru u zavodu. 

Kao nestali se vode kapetan Darko Kostić i civili Dejan Kovačević i Željko Nikolić, koji su zaposleni u Zavodu.

VAPAJ ZA POMOĆ: Javio se jedan od nestalih radnika u Kragujevcu!

Ministar odbrane Zoran Đorđević je ranije istakao da spasilačke službe nemaju slobodan prolaz do nestalih. 

 

 

 

 


Do eksplozije je došlo u magacinu gde se odlažu trombonske mine i municija. U prvoj eksploziji, koja se desila oko 14 časova nije bilo povređenih. 

 

 

 


Vatrogasne ekipe sastavljene od pripadnika MUP-a i pripadnika vatrogasne jedinice TRZ Kragujevac pristupile su gašenju požara, kada je, u 13:45, došlo do druge eksplozije.


 

 

 

Tagovi: