16.03.2017.

20:52

Foto:

Hronika

NE DOZVOLITI ATMOSFERU LINČA: Strukovno policijsko udruženje traži rasvetljavanje pretnji Miroju Jovanoviću!

- Od svog osnivanja, naše udruženje nije dozvoljavao da bude upleteno ili zloupotrebljeno u dnevno političke teme i svrhe, već smo se isključivo fokusirali na zaštitu kolega policajaca i vladavine prava, a ta dva strateška cilja ćemo braniti i ubuduće, bez kompromisa i bez prostora za manipulacije.

Nemoguće je, međutim, ne osvrnuti se na slučaj advokata Miroja Jovanovića, koji je podneo zakonom predviđenu žalbu kao instrument utvrđivanja legalnosti kandidature Luke Maksimovića (Ljubiše Preletačevića Belog) za funkciju predsednika Srbije - navedeno je u saopštenju .

BELI IPAK KANDIDAT! RIK odbio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića

Policajci okupljeni oko struke ističu da je Jovanoviću upućeno stotine uvreda i pretnji, kako njemu, tako i članovima porodice, a da situacija bude još bizarnija, pretnje su se nastavile i dok ih je prijavljivao policiji.

- Duboko verujemo i borimo se za Srbiju u kojoj vladavina prava nije i ne može biti sporna i u kojoj je atmosfera linča nedopustiva, o kome god se radilo i bez obzira koje stavove osoba zastupala.

Public

Smatramo da ovaj slučaj predstavlja opasan presedan, ali i dokaz jasne tendencije da pojedinci mogu bezbrižno da veruju da su iznad države, da njihova dela nisu sklona proceusiranju i da za njih neće snositi nikakvu odgovornost, ukoliko iza sebe imaju podršku određenih krugova ili određenog dela javnosti-kaže za Informer Nenad Ljubišić, predsednik tog Udruženja i dodaje:

- U pravnoj državi, zakon je isti za sve i uvek, bez obzira na sve druge okolnosti, pa s toga verujemo da će država pokazati da je taj princip i dalje na snazi i da će zaštiti Jovanovića i njegovu porodicu, a one koji ugrožavaju njihovu bezbednost, pozvati na odgovornost, u skladu sa zakonom.

EVO KO JE STVARNO BELI! Raskrinkana klika koja iz senke vodi projekat "Preletačević"!

Ljubišić nam je ispričao i da je danas ispred sedišta SNS napadnut saobraćajni policajac, član njihovog udruženja, a da se napadač, mladić koji je tek prešao prag punoletstva, „branio“ time da je član te stranke. Kako saznajemo, u pitanju je U.K.(20), koji nije na nekoj od funkcija u SNS.

- Policajac je završio u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, a protiv napadača, koji ga je udario i pocepao mu košulju, je podneta krivična prijava i o njegovoj daljoj sudbini odlučiće pravosudni organi u redovnom postupku - kaže Ljubišić.

Tagovi: