18.03.2017.

17:02

Foto:

Hronika

ZLOUPOTREBA INFO-SISTEMA MUP-a: SUP DR Arčibald Rajs osuđuje krađu internog policijskog dokumenta!

- Posebno je neprofesionalno i neetičko ponašanje policijskog službenika koji je fotografisao tekst iz službenih evidencija navedene aplikacije i učinio dostupnim javnosti službena dokumenta i lične podatke - imena oštećenog policijskog službenika i okrivljenog, a mimo prodecure i internih uputstava o informisanju i istupanju u javnost - navode iz tog udruženja.

Oni objašnjavaju da se u pojedinim medijima pojavila fotografija elektronske stranice aplikacije „Dnevik događaja“ , koji su sačinili postupajući policijski službenici PU u Novom Sadu, a koja se tiče informacija u vezi sa krivičnim delom ”napad na službeno lice u obavljanju službene radnje koje se dogodilo dana 16.marta u Ulici Ilije Ognjanovića u Novom Sadu”.

-  Strukovno udruženje policije zahteva od ministra i direktora policije da sprovedu postupak unutrašnje kontrole i utvrde ko je neovlašćeno izneo navedene podatke i učunio ih dostupnim - kažu u SUP ” Dr Rudolf Arčibald Rajs”.

Inače, povodom napada na njihovog člana oni su prvi izašli u javnost, ali bez iznošenja imena i prezimena i uz napomenu da očekuju da se, u skladu sa zakonom, slučaj okonča pred nadležnim pravosudnim organima.

Tagovi: