25.03.2017.

21:48

Foto:

Hronika

RANIO PECONIJA I NESTAO: Posle krvavog obračuna Željko Rutović beži u Južnu Ameriku?!

Zoran Sinko/Public

Željko Rutović (53), koji je u sredu u beogradskom hotelu "Prag" izrešetao i brutalno pretukao vlasnika TV Hepi Predraga Rankovića Peconija (55), najverovatnije je odmah nakon napada napustio Srbiju, kažu u policiji. Inspektori sumnjaju da je najpre pobegao u Crnu Goru, odakle će s lažnim dokumentima pokušati da se domogne Južne Amerike.

Neće u Rusiju?

Rutović je, kako navodi naš izvor iz policije, svestan da bi i u slučaju hapšenja u nekoj od tamošnjih zemalja mogao unedogled da odlaže izručenje Srbiji!

- Iako je policija odmah nakon pokušaja ubistva Peconija naložila pojačanu kontrolu na graničnim prelazima, postoji velika mogućnost da je Rutović uspeo još iste večeri da se ilegalno prebaci u Crnu Goru, gde su ga čekali jataci. On je, inače, poreklom iz Bijelog Polja i možda bi mogao da nađe način da iz Crne Gore pomorskim putevima napusti Evropu - objašnjava naš izvor.

Đurašković: Bilo je strašno!

Biznismen Milo Đurašković, koji je bio u društvu Predraga Rankovića Peconija kad ga je ranio Željko Rutović, rekao je za Informer da je samo minut pre napada otišao do toaleta.

- Dok sam bio tamo, čuo sam buku. Kad sam izašao, video sam haos. To što se desilo nikako ne valja, to nikako ne može biti dobro. Ostalo ne bih komentarisao, jer je u toku istraga - ispričao je Đurašković.

On dodaje da je malo verovatno da bi Rutović pokušao da se krije u Rusiji, uprkos tome što tamo ima razvijen biznis sa kockarnicama i dosta prijatelja koji bi mu pomogli u skrivanju.

- Ako bi bio lociran i uhapšen u Rusiji, ali i u Ukrajini ili u Kini, na primer, odatle bi bio izručen po hitnom postupku, jer imamo veoma efikasnu saradnju s tim zemljama po tom pitanju. Na drugoj strani, izručenje iz nekih zemalja Južne Amerike bilo bi dosta komplikovanije - kazao je naš sagovornik.

Željko Rutović i Predrag Ranković Peconi već dugo su u lošim odnosima jer su direktni konkurenti u kupovini ekskluzivnih restorana i hotela. Sukob je kulminirao u sredu uveče u hotelu "Prag" kad su se našli za jednim stolom u istom društvu.

Zaratili zbog elitnih lokala

Rutović i Peconi su dugo u lošim odnosima jer su uzajamni konkurenti u kupovini ekskluzivnih restorana i hotela

Okupio ih je vlasnik TV Kopernikus Srđan Milovanović, koji je želeo da proslavi privatizaciju hotela "Prag". Za tim stolom su bili jedan Rutovićev telohranitelj, zatim Novica Kocić, vlasnik firme "Građevinar", biznismen Milo Đurašković, kao i pevačica Tijana Radivojević i izvesna "klaberka" Jelena Stevanović. Iza Rutovića su za jednim stolom sedela njegova tri telohranitelja, a iza Peconija, za drugim stolom, dvojica njegovih čuvara.

Uvredio devojke

Rutović je u jednom trenutku uvredio devojke za stolom, a Peconi ga je upozorio da mu ne vređa drugarice. Željko je potegao pištolj iz torbice i zapucao u Peconija, a svi ostali su u trenu skočili od stola i razbežali se!

Insajder

Rutovićevo obezbeđenje je munjevito poteglo pištolje i savladalo Peconijeve čuvare, a za to vreme Željko je s telohraniteljem još nekoliko puta pucao Rankoviću u noge, pri čemu ga je ranjenog šutirao i udarao flašom "koka-kole" po glavi i čime god je stigao.

Insajder

Rutović je nakon toga pobegao, a Peconi je završio u bolnici sa šest rana od metaka u nogama i karlici. Nije životno ugrožen, ali je pitanje kada će moći da hoda bez štaka.


 

ŠTA SE ZAISTA DESILO TOKOM OBRAČUNA U HOTELU PRAG: Rutovićevi ljudi potegli pištolje i savladali Peconijeve telohranitelje...

(FOTO) ONE SU "KRIVE" ŠTO JE UPUCAN PECONI! Ovo su devojke koje su sinoć bile u društvu Rankovića i Rutovića!

Tagovi: