25.04.2017.

18:54

Foto:

Hronika

MONAH SAVA NEGIRAO KRIVICU: Nisam tukao Tatona, hoću na poligraf!

Iznoseći svoju odbranu na ponovljenom suđenju, jer je bio osuđen na 14 godina zatvora dok je bio u bekstvu, Puzigaća je rekao da u vreme tuče nije bio na Obilićevom vencu.

14
godina zatvora dobio je Puzigaća dok je bio u bekstvu

- U svom životu nikada nisam video Brisa Tatona i spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju. Nisam organizovao nikakav napad. Ni sa jednim francuskim navijačem nisam imao fizički kontakt. Tačno je da sam tog dana u grad krenuo sa drvenom palicom u rancu, ali zbog lične bezbednosti, jer sam zbog ranijih povreda u tučama imao šinu u ruci - rekao je Puzigaća obučen u monašku odoru, jer se u vreme bekstva zamonašio u manastiru Ruske pravoslavne crkve na Tajlandu i dobio monaško ime Sava.

MONAH SAVA PRED VIŠIM SUDOM: Nisam ubio Brisa Tatona!

Optuženi, koji inače ima govornu manu pa muca, dodao je da je tek na stadionu za vreme utakmice Partizan - Tuluz čuo od osuđenog Ivana Grkovića da je jedan Francuz "sam pao preko ograde na Obilićevom vencu".

printscreen/youtube

Puzigaća je takođe tvrdio da u to vreme nije bio pripadnik nijedne navijačke grupe, niti da je bio vođa Partizanove grupe "Rebels", kako mu se optužnicom stavlja na teret, objašnjavajući da su se "Rebelsi" raspali 2002. godine.

U nastavku suđenja ispitani su očevici nereda na Obilićevom vencu Dragan Crepulja, tadašnji radnik obližnje javne garaže, i vlasnica frizerskog salona Svetlana Bubanja. Oni su ranije svedočili da je Taton sam pao preko ograde, odnosno da ga nisu bacili Partizanovi navijači.

INFORMEROV SVEDOK KONAČNO RUŠI SLUČAJ "TATON": Svi smo krivi što smo ćutali o njegovoj pogibiji, TATON JE SAM PAO!

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Osim Puzigaći, ponovljeno je i suđenje za ubistvo Tatona Đorđu Preliću, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona.

U prvom postupku 14 Partizanovih navijača osuđeno je na ukupno 123 godine zatvora.

Tagovi: