04.05.2017.

12:40

Foto:

Hronika

DOBRO JUTRO, UBIO SAM DVOJE LJUDI, DOŠAO SAM IZ SRBIJE: Reči Friđaša Nađa zaledile sve u Osiječkoj bolnici!

Hrvatski dnevnik navodi da je bio vidno iscrpljen i nije imao dokumente, kao i da je nakon dolaska policije, koja ga je pretresla, ustanovljeno da nije bio naružan.

Friđoš Nađ iz Svilojeva u Vojvodini se, podsetimo, sumnjiči da je 27. aprila u Doroslovu hicima iz vatrenog oružja ubio Roberta Hola (62), biznismena i bivšeg policajca i nepokretnu staricu Eržebet Štamfer (79), a njenu kćerku Rozaliju Kroh teško ranio.

List navodi da su u Srbiji znali da je osumnjičeni nakon ubistva pobegao u Hrvatsku, ali da hrvatske službe o tome nisu bile obaveštene.

Portparol osječko-baranjske policije Dario Premec potvrdio je da je tamošnja policija po dojavi iz KBC-a Osijek oko 6:30 sati u bolnicu zatekla nepoznatog muškarca bez dokumenata kojega su potom priveli. 

- Naknadno je utvrđeno da je reč o državljaninu Srbije rođenom 1965. godine, koji je u Hrvatsku ušao ilegalnim putem, pa je sada u toku postupak njegovog prisilnog udaljavanja iz Hrvatske, odnosno povratka u Srbiju - rekao je Premec.

Kako se pretpostavlja, uhapšeni je u Hrvatsku ušao na pružnom graničnom prelazu Bogojevo - Erdut, najverovatnije u toku noći, a onda je danima hodao prugom, usput se skrivajući kako bi se odmorio i prespavao, sve dok se u sredu nije pojavio u Osijeku.

Tagovi: