05.06.2017.

12:02

Foto:

Hronika

SUD U NOVOM SADU: Vesku Vukotiću prvostepeno četiri godine zatvora!

- Viši sud u Novom Sadu je Vukotića oglasio krivim za krivična dela laka telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine. Vukotiću je i produžena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora - rekla je Ivana Karapandžić, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Tužilaštvo je Vukotića najpre teretilo za pokušaj ubistva Lužajića, koji je pogođen u nogu, ali je  tokom postupka on  tvrdio da na njega nije pucao Vukotić, već drugo lice.  Sud je ustanovio da Vukotić nije imao nameru da ga ubije, a prilikom određivanja kazne kao olakšavajuće okolnosti su uzete „ njegovo loše zdravstveno stanje i  neosuđivanost“.

Siniša Kostić

Inače, Vesko Vukotić je, zajedno sa Andrijom Draškovićem i bivšim šefom DB-a Božidarom Spasićem osuđen na doživotnu robiju zbog navodnog ubistva albanskog ekstremiste sa Kosova Envera Hadrija, ali je ta presudu ukinuta i biće ponovoljeno suđenje.

Vukotiću se u novosadskom Višem sudu sudi i zbog ubistva Duška Boškovića u Prčnju 1997. zbog kog Crna Gora već godinama traži njegovo izručenje.

 

Tagovi: