19.06.2017.

07:45

Foto:

Hronika

PRPA, MIŠKO! APELACIONI SUD PRESUĐUJE TAJKUNU! Mišković advokatima: ŽIV NE IDEM NA ROBIJU!

Potvrđivanje zatvora
Apelacija će pre prihvatiti žalbu tužilaštva nego što će ukinuti presudu Miškoviću
Svetozar Vujačić, advokat

U Apelacionom sudu danas počinje sednica na kojoj će sudije raspravljati o žalbama na presudu koje su podneli i Mišković i Tužilaštvo za organizovani kriminal. Sednica bi trebalo da traje do 6. jula, kad bi sudije trebalo da odluče da li potvrđuju, menjaju ili poništavaju presudu i vraćaju na novo suđenje.

Kako saznajemo, gazda "Delte" je uoči početka sednice poručio advokatima da ga brane kako znaju i umeju.

- Mišković je rešen da po svaku cenu izbegne zatvor. Osim što je angažovao najbolje advokate u zemlji, ali i strane "posmatrače" koji su tokom celog suđenja svojim prisustvom pritiskali sudije, braniocima je dao potpuno odrešene ruke... Pošto posle ovoga nema više nazad, Mišković je odobrio izdašan budžet i advokatima doslovce poručio: Radite šta znate i umete, ja živ neću otići u zatvor! - prenosi naš izvor, visokopozicionirani direktor "Delte".

Informer

mojugao

MARIO SPASIĆ

SAVET ZA MONITORING

Kapital ne može biti amnestija za kriminal. Utaja poreza za koju je Mišković prvostepeno osuđen znači da je tajkun direktno udario na najsiromašnije građane koji zavise od države.

I dok se Mišković juče nije oglašavao ovim povodom, pravni stručnjaci procenjuju da će Apelacioni sud najverovatnije potvrditi prethodnu presudu Specijalnog suda. Advokat Svetozar Vujačić kaže čak da su veće šanse da se usvoji žalba tužilaštva, koje traži veću kaznu za tajkuna.

- Smatram da će prvostepena presuda najverovatnije biti potvrđena. Apelacioni sud će pre prihvatiti žalbu tužilaštva nego što će ukinuti doneto rešenje. Inače, mislim da je izrečena kazna Miškoviću jako mala, pogotovo ako se ima na umu da je državu oštetio za oko tri miliona evra. Za Miškovića je loše i to što sednicu sudskog veća ne može da opstruira svojim nedolaskom jer će sudije zasedati bio on prisutan ili ne - zaključuje Vujačić.

 


 

 

 

Tagovi: