04.07.2017.

18:30

Foto:

Hronika

OBESIO SE ZBOG VELIKOG ZELENAŠKOG DUGA: Zoran nije izdržao pritisak, ostavio je oproštajno pismo i DIGAO RUKU NA SEBE!

Zoran B. (34) iz Drmna, radnik kostolačkog "Georada", obesio se na Vidovdan, 28. juna, jer nije mogao da izdrži pritisak i pretnje dvojice zelenaša, koji su mu pozajmili 1.550 evra, a tražili mu čak 15.000 evra kamate!

Očajni Zoran napisao je oproštajno pismo i presudio sebi na terasi kuće koja pripada njegovoj babi u Požarevcu.

Pretili mu smrću

Zoranovo telo pronađeno je dva dana kasnije i o tome je odmah obaveštena policija.

- Pored tela pronađeno je oproštajno pismo na više strana, kao i 18 opušaka cigareta, koje je Zoran pušio dok je sastavljao pismo. On se u pismu izvinjavao majci i supruzi, koja je bila u Beogradu radi vantelesne oplodnje, jer nisu mogli da imaju decu. Izvinio se i drugovima, kojima je dugovao novac, a nije mogao da im vrati - objašnjava naš izvor iz policije.

Iz očaja opljačkao poštu

Zoran B. je iz očaja zbog nagomilanih zelenaških dugova pretprošle godine opljačkao jednu poštu u Drmnu, ali je ubrzo uhapšen. Pošto mu je to bilo prvo krivično delo, osuđen je samo na uslovnu kaznu, tako da je sačuvao radno mesto u "Georadu".

Prema njegovim rečima, Zoran je u oproštajnom pismu naveo da se odlučio na samoubistvo jer su ga duže vreme progonila dvojica zelenaša. Oni su mu nametnuli ogromnu zelenašku kamatu, pa Zoran nikako nije mogao da se izvuče iz dugova.

- Od jednog zelenaša iz Bradarca Zoran je pozajmio 500 evra, vratio mu je 2.740, a ovaj mu je tražio još 3.000. Od drugog zelenaša, koji trenutno živi u Kostolcu, uzeo je 1.050 evra, vratio mu je 2.700, ali ovaj je tražio još 12.000 evra - kazao je naš sagovornik.

Zelenaši su, kaže on, stalno pretili Zoranu da će nauditi njemu i njegovoj porodici. Čak su mu usred dana dolazili pred kuću, galamili, trubili automobilskim sirenama i otvoreno pretili da će ga ubiti i zapaliti mu kuću ako im ne isplati traženi iznos.

Zoran je iz straha i očaja odlučio da digne ruku na sebe. Na uviđaju je bilo očigledno da se radi o samoubistvu, pa nije naložena obdukcija, već je telo odmah predato porodici, koja ga je u nedelju sahranila na Novom groblju u Drmnu.

Zoran se plašio da prijavi zelenaše. Više puta su mu zapretili da imaju debele veze i u sudstvu i u policiji

Zoranov drug

Zoran je sahranjen u prisustvu brojnih meštana, rođaka i prijatelja, koji su ga voleli jer je važio za dobrog čoveka.

- Ne mogu da verujem da se moj drug Zoki ubio i da ga više nema... Zajedno smo išli u školu, bio je najbolji đak u odeljenju. Znali smo da ima problema sa zelenašima i savetovali smo ga da ih prijavi policiji. On nam je pričao da će sve to rešiti sam, jer se plaši da će se ti zelenaši, ako ih prijavi, još više razljutiti... Više puta su mu zapretili da imaju debele veze i u sudstvu i u policiji - priča Zoranov školski drug.

Naveo imena i cifre

Inače, Zoranovi prijatelji su mu ranije oprostili dugove jer su hteli da mu pomognu da se izvuče iz novčane krize, ali, nažalost, nisu uspeli u tome.

- Zato i tražimo od nadležnih da istraže ovaj slučaj i kazne zelenaše koje su Zokija doveli u bezizlaznu situaciju i pretnjama ga naveli da sebi oduzme život. U oproštajnom pismu, koje smo svi mi njegovi prijatelji čitali, navode se imena zelenaša, koliko je para od njih pozajmio, koliko im je vratio i koliko su od njega još novca tražili - kazao nam je Zoranov drug. 

Tagovi: