17.07.2017.

20:41

Foto:

Hronika

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN NIKODONOVIĆ: Ranković opet saslušavan zbog "boksera", postupak na grčkom bez zvaničnog prevodioca!

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović prenela je Tanjugu da se na video snimku vidi da vlasnik kafića u toku tuče dodaje nesto Amiru iz obezbeđenja, te da se sumnja da je u pitanju metalni "bokser" i da su smrtonosne povrede nanete upravo tim predmetom.

- Ranković je ponovo danas izvođen pred sud, kako bi proverili da li je njemu nesto poznato u vezi metalnog predmeta ''boksera''. Ranković je izjavio da svi ovde pričaju da je vlasnik kafića Amiru to dodao tokom tuče, ali da on lično to nije video, jer u tom trenutku nije bio pri sebi, ali da ima ljudi koji su to videli- navela je njegova advokatica.

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN NIKODINOVIĆ: Suđenje osumnjičenima za ubistvo Amerikanca biće održano u Patrasu​

Dobričanin Nikodinović se požalila da je veliki problem odbrane to što na Zakintosu ne postoji ovlašćeni sudski prevodilac sa srpskog na grčki jezik.

- Prevođenje Dušanovog iskaza obavlja čovek koji je električar i živi ovde 20 godina, a koji i sam tvrdi da ne može sve da prevede, posebno ne pravničke termine. U spisima predmeta takođe ne postoji nijedan papir na bilo kom jeziku osim na grčkom- napomenula je ona.

(VIDEO) DUŠAN RANKOVIĆ OSUMNJIČEN ZA UBISTVO NA ZAKINTOSU: Amerikanac me je udarao flašom u glavu, dok nije pukla, PAO MI JE MRAK NA OČI!

Ističe da je grčko pravosuđe, kako kaže, upozorila na kršenje Evropske konvencije i prakse Suda u Strazburu, a i njihovog zakona, koji okrivljenima daje pravo da se služe maternjim jezikom.

- Mogu da konstatujem da se opasno krše ljudska prava u krivičnom postupku i da nam predstoji ozbiljna borba za osnovna prava- rekla je Dobričanin Nikodinović.

Ranković je saslušavan i pre dva dana nakon čega mu je određen "privremeni pritvor", sa pravom žalbe u roku od pet dana.

Ranković je u prisustvu svojih branilaca tada dao detaljan iskaz istražnom sudiji u kojem je opisao kako je zbog svađe oko stola, sada pokojni Amerikanac Henderson, njega udarao flašom u glavu, dok se boca nije rasprsla u paramparčad, nakon čega je mu je "pao mrak na oči" i ničega se ne seća.

printscreen

Osvestio se kasnije u toaletu, kada je video da je obliven krvlju, a pored njega su bile dve devojke.

On je zatražio da se pokrene krivični postupak protiv drugog Amerikanca koji ga je zadržao i omogućio pokojnom Hendersonu da ga udara flašom u čelo, tvrdeći da je od siline udarca bio "kao pod anestezijom " i da ima "prekid filma...".

Četvorici srpskih državljanina osumnjičenih u ovom slučaju ranije je određen pritvor do početka suđenja koji može trajati po grčkim zakonima do 18 meseci, dok su druga dvojica puštena da se brane sa slobode i juče su stigli u Srbiju.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

PRVA ISPOVEST SRPSKE KONOBARICE ZBOG KOJE JE DOŠLO DO UBISTVA NA ZAKINTOSU: Slikala sam se s crncem, a onda je prišao Srbin i POČEO JE PAKAO!​

U prvom mahu, prema izveštavanju grčkih medija, privedeno je šest Srba zbog ovog incidenta, a naknadno još dvojica, mada je jedan je odmah pušten na slobodu.

Istraga bi trebalo da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

AMERIKANAC JE PUNOM FLAŠOM GAĐAO RANKOVIĆA I POGODIO GA U GLAVU: Advokat Zora Dobričanin otkrila kako je počeo HAOS NA ZAKINTOSU!

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće sevu grčkom gradu Partasu.

Tagovi: