29.08.2017.

20:41

Foto:

Hronika

ADVOKAT IZGOREO U POŽARU! Jezivi detalji teške tragedije u novobeogradskom Bloku 63!

Prema rečima izvora bliskog istrazi, vatrenu stihiju je oko 4 sata ujutru najverovatnije izazvala eksplozija ringle koja je ostala uključena na šporetu.

- Neko od ukućana je zaboravio da isključi ringlu. Ona se usijala, eksplodirala i izazvala požar. Zoran i njegova majka su u tom trenutku spavali. Međutim, starica je ubrzo osetila dim i ustala iz kreveta da vidi šta se događa. Ona je otpuzala do sina Zorana, koji je nepomično ležao na krevetu. Budila ga je i vukla za ruku, ali on nije reagovao jer se najverovatnije u snu ugušio u dimu - rekao je naš izvor iz istrage.

Eksplodirala ringla

Prve komšije porodice Pavković kažu da su iznenada začuli Aleksandrino zapomaganje, a odmah zatim i lupanje na njihova vrata.

Visoka temperatura
U stanu Pavkovića od visoke temperature vatre istopili su se i radijatori 

- Udarala je na naša vrata i vikala: "Upomoć!" Kada smo otvorili, u stan nam je ušao gust crni dim i počeo je da nas guši. Uhvatili smo Aleksandru, koja je jedva disala i istrčali na ulicu ispred zgrade - priča komšija.

On dodaje da su odmah pozvani vatrogasci, koji su za samo nekoliko minuta došli i počeli da gase požar koji je pretio da se proširi na susedne stanove.
- Uspeli smo da ugasimo požar i sprečimo da se vatra proširi na okolne stanove. Uzroci se proveravaju, ali mogu samo da vam kažem da je vatra bila toliko jaka da su se u stanu Pavkovića istopili čak i radijatori - kratko je rekao jedan od vatrogasaca.

Zoran Sinko

Dok su se vatrogasci borili sa vatrenom stihijom, ispred zgrade na Novom Beogradu stigla je i hitna pomoć, koja je Aleksandru Pavković prevezla na Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je ukazana pomoć. Kako smo saznali, ona je prošla sa teškim opekotinama i uz to se još i nagutala dima.

Povučeni ljudi

Svi u zgradi u kojoj je nastradao Zoran, a njegova majka teško povređena, kažu da su oni bili veoma povučeni i da se nisu ni sa kim družili.

- Zoran je bio advokat, ali se nije bogzna kako družio sa komšijama. Samo bi se javio u prolazu i to je sve. Njegovu majku smo takođe slabo viđali jer je retko izlazila iz stana. Zoran ima ćerku koja ih je povremeno obilazila. Znamo i da je dosta pušio pa bi bilo dobro da se proveri i da li je možda cigaretom izazvan požar - pričaju stanari.

POŽAR NA NOVOM BEOGRADU! Stradao muškarac, njegova majka kritično!

Zoran Sinko

Prema njihovim rečima, Aleksandra još uvek ne zna da joj je sin izgoreo, a lekari ne znaju kako to da joj saopšte zbog teškog stanja u kome se nalazi.
- Verovatno se plaše da joj ne pozli i da joj se zdravstveno stanje ne pogorša. Jadna žena, šta je doživela - kaže jedan od njihovih komšija.

Policija je nakon gašenja požara započela uviđaj posle kojeg će biti poznato više detalja vezanih za ovu tragediju, a ugljenisano telo Zorana Pavkovića poslato je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

 

Slični slučajevi

* 16. marta 2017 - Branislav Kisić (19) iz Đurđeva nastradao je u požaru koji se desio u Primorskoj ulici u Novom Sadu. Nesrećni mladić nastradao je pokušavajući u kotlarnici da ugasi vatru koja je izbila na peći u preduzeću "Enterijer Janković".
* 23. april - U požaru u Mirkovićevoj ulici u Sremčici Milosav Radosavljević (28) izgubio je život. U požaru je do temelja izgorela porodična kuća u kojoj je nastradali mladić živeo.
* 16. jul - Radnik fabrike "Milan Blagojević - namenska" M. I. (45) teško je povređen prilikom požara tehnološkog otpada koji se desio u fabrici u Lučanima, preminuo je u Vojnomedicinskoj akademiji.
* 1. avgust - Milan Radulović (70) iz sela Sedobra kod Prijepolja stradao je u požaru na svom imanju. Požar je izazvan spaljivaljem niskog rastinja i suvog sena
* 16. avgust U požaru koji je zahvatio pomoćni objekat domaćinstva u Donjem Gajtanu kod Medveđe nastradao je M. T. (55). 

 


 

Tagovi: