29.08.2017.

20:04

Foto:

Hronika

ČAK 2.000 SRBA ROBIJA U ZATVORIMA ŠIROM SVETA: Najpoznatiji su Luka Bojović, Dobrosav Gavrić i Zoran Jakšić!

Kako piše "Dnevnik" statistika pokazuje da je najveći broj srpskih državljana pao u ruke policije u Hrvatskoj. Najveći broj hapšenja prijavljen je prošle godine, a u Hrvatskoj je uhapšeno njih 399, u Nemačkoj 243, Mađarskoj 204, a u Crnoj Gori 178 državljana Srbije.
 
Na vrhu liste prestupnika su oni koji su počinili krivično delo krijumčarenja ljudi, zatim nezakonitog boravka ili rada, a potom idu razbojništva, provalne krađe, ali i trgovina narkoticima i falsifikovanje isprava.
 
Međutim, novosadski list piše da bi ove brojke trebalo da se uzmu sa rezervom jer bi mogle da odudaraju od stvarnog stanja na terenu. Podaci o uhapšenima dolaze do nadležnih u Ministarstvu samo onda kada ih o tome obavesti uhapšeni. 

RATKO MLADIĆ ŠLOGIRAN, TRUJU GA U HAGU: Ruski poslanik Dorohin izneo ŠOKANTNE TVRDNJE O MUČENJU SRBINA U ZATVORU!
 
Neki od najpoznatijih kriminalaca sa državljanstvom Srbije koji služe zatvorske kazne u inostranstvu su Luka Bojović, Dobrosav Gavrić i Zoran Jakšić.
 
Bojovića je 2014. Viši sud u Madridu osudio na 18 godina robije za falsifikovanje dokumenata i držanje oružja, dok je u Srbiji u maju 2015. godine oslobođen svih optužbi. 

UŽAS U VOJVODINI: Uhapšeni Austrijanci, SNIMALI PORNO FILMOVE SA SRPSKOM DECOM!

U Madridu su osuđeni članovi kriminalne bande "Arkanovi tigrovi". Vladimir Milisavljević, takozvani Vlada Budala, osuđen je na 21 godinu zbog ubistva Milana Jurišića u glavnom gradu Španije. Zbog saučesništva u ovom zločinu, na 15 godina osuđen je Siniša Petrić, a Vladimir Mijanović na pet godina.

Public

Dobrosav Gavrić koji je u januaru 2000. godine ubio Željka Ražnatovića Arkana osuđen je na 35 godina zatvora. On se nalazi u Južnoafričkog Republici, ali nije poznato da li je iza rešetaka ili boravi u kućnom pritvoru s nanogicom.

Vođa kriminalne grupe "Amerika", Zoran Jakšić, osuđen je na 20 godina zatvora pred sudom u Peruu. On je osuđen za šverc narkotika, a moraće da plati i novčanu kaznu.

VOZAČI NI PIVO NEĆETE MOĆI DA POPIJETE: Menjaju zakon, smanjuju GRANICU ZA PIJANSTVO NA 0,21 PROMIL!

U poslednje dve i po godine Republika Srbija je podnela oko 370 molbi za izručenje. Međutim, postupak izručenja regulisan je zakonodavstvom svake zemlje i od njega zavisi kojom brzinom će se odvijati.

Tagovi: