25.10.2017.

17:20

Foto:

Hronika

RADNIKA ISKASAPIO CIRKULAR U STRUGARI! Detalji tragedije u selu Međurečje kod Ivanjice!

Radnik Mikan Mijajlović (54) iz sela Komadine kod Ivanjice nastradao je juče oko 10 sati u strugari u obližnjem selu Međurečje, kada ga je iskasapio cirkular (kružna testera) na kom je radio! Testera je nesrećnom radniku zahvatila ruku, a on je pao stomakom na nju i brzo preminuo od stravičnih povreda unutrašnjih organa!

UHAPŠENA DIREKTORKA ETNOGRAFSKOG MUZEJA zbog milionskih malverzacija!

Vrisak i krv

Izvor iz istrage kaže da se Mijajlović najverovatnije okliznuo dok je radio na mašini za sečenje drveta.
- Sve se desilo veoma brzo. Mikan je radio na mašini "brenti", kad je iznenada vrisnuo. Šiknula je krv na sve strane, kolege su pokušale da mu pomognu. Pozvali su Hitnu pomoć, ali Mijajloviću nije bilo spasa. Iako je medicinska ekipa brzo stigla, radnik je već bio iskrvario, pa su lekari mogli samo da konstatuju smrt - kaže naš sagovornik.

Tuga
Mikan je imao bolesnu ženu i dvoje odrasle dece. Cela porodica je čestita, a tako nešto da im se desi

Meštanin Komadina

On dodaje da su kolege stradalog radnika dale iskaz policajcima i svi su izjavili da niko nije stajao blizu nesrećnog Mijajlovića kada se nesreća dogodila.

- O ovoj nesreći obavešteno je i tužilaštvo, koje će odlučiti da li postoji eventualna odgovornost vlasnika strugare i da li su u pogonu bile obezbeđene sve mere sigurnosti na radu - navodi naš izvor.

Kolege nastradalog Mijailovića su juče u šoku pričale o tragediji kojoj su prisustvovali.
- Velika tuga. Bio nam je prijatelj i kolega kakvog smo samo mogli poželeti. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo i kako. U trenutku je pao na testeru. Svi smo mnogo potreseni. Još su mi pred očima slike tog prizora. Ne mogu da se smirim. Strašno... - rekao je Mikanov kolega.

Informer

Dobar i pošten

U Međurečju su juče svi pričali samo o tragediji u strugari.
- Mikan je zaista bio pošten i dobar čovek. Kada sam videla kola Hitne pomoći i kad sam čula šta se dešava, molila sam se da taj nesrećni čovek preživi. Mnogo mi je žao, a ne mogu ni da zamislim kako je tek njegovoj porodici, ženi i deci - priča meštanka Međurečja.

I u selu Komadine su svi bili zatečeni strašnom tragedijom koja je zadesila Mijajloviće.
- Mikan je imao bolesnu ženu i dvoje odrasle dece. Cela porodica je čestita, a tako nešto da im se desi... - kazao nam je kratko meštanin sela Komadine.

Česte nesreće na cirkularima za drva

Nesreća u Međurečju je, nažalost, samo poslednja u nizu u Srbiji, jer su mnogi radnici na cirkularima ostali invalidi zbog trenutka nepažnje. Pre četiri dana prilikom seče drva jednom žitelju Jelašnice kod Niške Banje cirkular je amputirao ruku, koju su mu lekari na sreću prišili (opširnije o tome na strani 14). U oktobru prošle godine jednom Nišliji je kružna testera odsekla šaku, a pre deset godina u Lepaji kod Merošine nastradao je Dragan L., kada ga je cepanica koja se odbila o cirkular udarila u grudi i na mestu ga ubila. 

 

 


 


 

Tagovi: