30.10.2017.

16:24

Foto:

Hronika

NAORUŽANI RAZBOJNICI KRADU GORIVO I DELOVE SA PRUGE: "Divlji zapad" kod Lazarevca šokirao i Ruse!

Na železničkoj deonici Resnik - Valjevo, gde je kompanija "RŽD Internešnl" pristupila završnoj fazi radova, desilo se nekoliko velikih krađa i to može dovesti do probijanja rokova, saopšteno je iz ruske kompanije.

Između stanica Lazarevac i Vreoci, u noći na 28. oktobar, podizvođačkoj kompaniji „ATM" ukradeno je 1.000 kilograma voznog voda, a istovremeno, kompaniji "RŽD Internešnl" je ukradeno 280 litara dizel goriva.

Sledeće noći, u stanici Lazarevac, preteći oružjem radnicima obezbeđenja, grupa kriminalaca je ukrala još 330 litara goriva.

(VIDEO) TRANSSIBIRSKA ŽELEZNICA prolazi kroz 87 GRADOVA i prostire se preko 10 vremenskih zona!

- Razmere tih događaja ugrozile su rokove za izvođenje radova na važnoj ekonomskoj arteriji, pruzi Beograd - Bar - i mogu da dovedu do kršenja tih rokova, s obzirom na to da nije uvek moguće da se brzo nađu i nabave materijali, koji su ukradeni u tolikoj meri - stoji u saopštenju.

SA 300 NA SAT IZ PEKINGA U MOSKVU I DALJE U EVROPU: Rusija i Kina spremaju izgradnju superbrze železnice!

To nije prvi slučaj krađe na gradilištima "RŽD Internešnel", jer je krađa kablova 2015. godine ugrozila bezbednost saobraćaja vozova na deonici Beograd - Pančevo. 

U "RŽD Internešnl" nadaju se da će počinioci tih prekršaja biti uskoro pronađeni, i da će svi radovi uspeti da se završe u ugovornim rokovima.

Tagovi: