04.11.2017.

08:47

Foto:

Hronika

ADVOKATICA SRBA OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO NA ZAKINTOSU: Amerika vrši pritisak na grčki sud!

 

Nagoveštaji da bi Stejt department mogao da se uključi u slučaj ubistva Amerikanca Bakarija Hendersona (22), koji je letos nasmrt prebijen na Zakintosu, neprimereni je pritisak na grčko pravosuđe, smatra advokat Zora Dobričanin.

RODITELJI UHAPŠENIH SRBA NA ZAKINTOSU: Tražili smo od grčkih vlasti da ih puste da se brane sa SLOBODE!

Ona zastupa dvojicu od sedmorice srpskih državljana osumnjičenih za učešće u kobnoj tuči. Njih petorica, Miloš Ilić, Nemanja Petrović, Stefan Stojanović, Dušan Ranković i Miloš Senić, čekaju izlazak pred sudiju u grčkom pritvoru, dok se Nenad Jovanović i Siniša Petrović brane sa slobode. Svima njima preti kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije.

- Grčka je kolevka evropske civilizacije i ja imam poverenja u njihovo pravosuđe. Sigurna sam da neće dozvoliti nikakvo uplitanje od strane bilo kakve politike i bilo čijih uticaja. Očekujem da će svako odgovarati samo za ono za šta je kriv i onoliko koliko je kriv - ističe Dobričaninova za Informer i dodaje:

SLUČAJ ZAKINTOS! Maloletnici koji su u pritvoru su DOBRO!

- Što se tiče naših okrivljenih državljana, nadam se i ubeđena sam u to da neće biti diskriminisani i da im to što su Srbi neće biti tretirano kao otežavajuća okolnost u krivičnom postupku. Važne su činjenice i dokazi, a uskoro očekujemo saslušanje nekih svedoka.

(FOTO) SELFI NASTAO SAMO MINUT PRE UBISTVA NA ZAKINTOSU! Ova fotografija je bila povod za obračun u kafiću Barkod!

Dobričaninova podseća i na presudnu činjenicu da je u noći tragedije mladić iz Teksasa prvi inicirao sukob tako što je flašu "mitos" piva razbio o glavu Dušana Rankovića.

- Nažalost, posle svega desio se tragičan kraj. Henderson je stradao spletom nesrećnih okolnosti - zaključuje ona.

Osim sedmorice Srba, kao saučesnici u tuči terete se još i Grk Jorgos Skijadopulos i Britanac bosanskog porekla Amir Omerdžić. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je povod za tuču bio taj što je devojka iz Srbije koja je radila u lokalu "Bar kod" u Laganasu, gde su mladići bili, popila piće sa mladim Amerikancem, što se nekim Srbima nije svidelo. 

 

Tagovi: