20.12.2017.

13:47

Foto:

Hronika

DOŠAO NA SLAVU, PA UBIO KOMŠIJE! Detalji krvavog zločina kod Vranja!

Sumnja se da je on, u noći između 18. i 19. decembra, u Koćuri u kući jednog od ubijenih, nakon svađe, usmrtio Stojadina Antića (52) i Gorana Zlatanović (48) godina. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Leševe svog oca Stojadina Antića i Gorana Zlatanovića, za čije ubistvo se sumnjiči Staniša S., pronašao je Strahinja Antić u utorak ujutru i slučaj prijavi policiji. 

Stojadin se nije javljao na telefon pa je njegov sin Strahinja krenuo da ga potraži do komšije kod koga je često boravio, jer je ovaj živeo sam i bez porodice.

 Iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju su potvrdili da su pre tragedije sva trojica  bili kod Zlatanovića u kući okupivši  se da proslave tzv. "zaslug" za Svetog Nikolu, veče u oči krsne slave koje se po tradiciji na jugu Srbije takođe proslavlja sa gostima. Slađan Nikolić, predsednik mesne zajednice Barelić kojoj  Koćura pripada, kaže da su i pokojnici, kao i osumnjičeni za ubistvo voleli da popiju i da su u tim trenucima bili veoma nezgodni za okolinu.

- Veoma su teško živeli, bez posla i stalnih prihoda. Staniša i Goran su bili neoženjeni i živeli su sami. Stojadin je bio oženjen, ali ga je žena napustila ostavivši mu i tri sina koje je sam podizao. Voleli su da popiju i tada su znali da budu nasilni, a prema pretpostavkama, alkohol je  verovatno bio uzrok svađe i kasnije tragedije koja se desila - smatra Nikolić.

S.T.

Prema priči malobrojnih meštana ovog udaljenog planinskog sela, Staniša, Goran i Stojadin, u ponedeljak uveče bili su na još nekoliko mesta u selu kod komšija na slavi.

- Voleli su da popiju, tada nisu znali da se kontrolišu. Zlatanović je bio pobožan, ali je od ranog detinjstva imao neki mentalni problem, tako da je u kombinaciji sa alkoholom, bio težak za komunikaciju. Jadna ona deca što ostadoše sama, kako će u Koćuri sami, od čega će da žive, stvarno ne znam - kaže jedan od malobrojunih stanovnika ovog sela.

Policija je osumnjičenog za ubistvo pronašla i uhapsila u njegovoj kući u selu. 

Danijela Trajković, viši javni tužilac, potvrdila je da je obavljen uviđaj i izdata naredba za obdukciju, nakon čega će se  utvrditi način izvršenja krivičnog dela.

- U daljem toku istrage biće preduzete i druge dokazne radnje radi rasvetljavanja krivičnog događaja. Nakon obdukcije znaće se da li su obojica ubijena iz vatrenog oružja ili samo jedan od njih - kaže Trajkovićeva. 

Osumnjičeni za ubistvo trebalo bi tek da bude saslušan. Vreme sahrane Antića i Zlatanovića još uvek nije određeno.

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA DVOSTRUKO UBISTVO KOD VRANJA! Posle svađe uoči slave došlo do tragedije!

Tagovi: